Необхідність чищення печериць багато в чому залежить від їхнього походження. Якщо ви використовуєте лісові гриби, їх слід ретельно мити, позбавляти від бруду та комах, а також очищати верхній шар. Це пов’язано з тим, що гриби можуть накопичувати токсичні речовини з довкілля.
Що стосується магазинних печериць, то тут думки кулінарів різняться. Якщо ви впевнені у якості грибів, то їх можна просто промити під проточною водою. Тим не менш, більшість досвідчених кухарів рекомендує все ж таки проводити попереднє чищення.
Процес чищення печериць включає кілька важливих етапів:
Чим довше гриби зберігалися, то більше слід відрізати ніжку. Однак темні платівки під капелюшком краще не прибирати, тому що вони додають страві неповторного смаку.
Після завершення всіх маніпуляцій обов’язково промийте гриби під проточною водою та просушіть їх на рушнику. Лісові печериці рекомендується прокип’ятити протягом п’яти хвилин у підсоленій воді перед приготуванням, а потім злити воду.
Не слід довго тримати печериці у воді або замочувати їх перед приготуванням. Гриби швидко вбирають вологу, що негативно позначається на їх смакових якостях та термінах зберігання. Якщо ви плануєте сушити гриби, мити їх категорично не можна.
Читайте також:
Джерело: УНІАН
Кожен рік страхового стажу понад норму збільшує пенсію. Але чи завжди великий стаж гарантує високу…
8 квітня в Україні відзначають День працівників військових комісаріатів і Міжнародний день ромів. Християни вшановують…
Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» радить українцям встановити важливий пристрій. Про що йдеться і скільки доведеться…
Рецепт найсмачнішої паски – великодня випічка виходить просто неповторною і неймовірно смачною. Готувати - одне…
Від півонії на вашій ділянці будете в захваті не лише ви, а й ваші сусіди.…
8 квітня очікується мокрий сніг місцями у західних та північних областях.