Необхідність чищення печериць багато в чому залежить від їхнього походження. Якщо ви використовуєте лісові гриби, їх слід ретельно мити, позбавляти від бруду та комах, а також очищати верхній шар. Це пов’язано з тим, що гриби можуть накопичувати токсичні речовини з довкілля.
Що стосується магазинних печериць, то тут думки кулінарів різняться. Якщо ви впевнені у якості грибів, то їх можна просто промити під проточною водою. Тим не менш, більшість досвідчених кухарів рекомендує все ж таки проводити попереднє чищення.
Процес чищення печериць включає кілька важливих етапів:
Чим довше гриби зберігалися, то більше слід відрізати ніжку. Однак темні платівки під капелюшком краще не прибирати, тому що вони додають страві неповторного смаку.
Після завершення всіх маніпуляцій обов’язково промийте гриби під проточною водою та просушіть їх на рушнику. Лісові печериці рекомендується прокип’ятити протягом п’яти хвилин у підсоленій воді перед приготуванням, а потім злити воду.
Не слід довго тримати печериці у воді або замочувати їх перед приготуванням. Гриби швидко вбирають вологу, що негативно позначається на їх смакових якостях та термінах зберігання. Якщо ви плануєте сушити гриби, мити їх категорично не можна.
Читайте також:
Джерело: УНІАН
ПФУ винен військовим пенсіонерам десятки мільярдів гривень за судовими рішеннями. Мова йде про минулий період,…
Чи буде магнітна буря 24 серпня, які прогнози дають вчені і що чекати метеочутливим українцям…
Вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію в Україні щороку підвищать. Це передбачено пенсійною…
Звичайна повірка газового лічильника обернулася для жителя Львівської області величезним штрафом. Газовики попереджають, що такі…
Експерти попереджають: навіть при високих зарплатах і довгому стажі пенсії можуть бути занижені. Причина –…
На Волині зафіксували небезпечний випадок — домашній кіт несподівано напав на людей у будинку, де…