Необхідність чищення печериць багато в чому залежить від їхнього походження. Якщо ви використовуєте лісові гриби, їх слід ретельно мити, позбавляти від бруду та комах, а також очищати верхній шар. Це пов’язано з тим, що гриби можуть накопичувати токсичні речовини з довкілля.
Що стосується магазинних печериць, то тут думки кулінарів різняться. Якщо ви впевнені у якості грибів, то їх можна просто промити під проточною водою. Тим не менш, більшість досвідчених кухарів рекомендує все ж таки проводити попереднє чищення.
Процес чищення печериць включає кілька важливих етапів:
Чим довше гриби зберігалися, то більше слід відрізати ніжку. Однак темні платівки під капелюшком краще не прибирати, тому що вони додають страві неповторного смаку.
Після завершення всіх маніпуляцій обов’язково промийте гриби під проточною водою та просушіть їх на рушнику. Лісові печериці рекомендується прокип’ятити протягом п’яти хвилин у підсоленій воді перед приготуванням, а потім злити воду.
Не слід довго тримати печериці у воді або замочувати їх перед приготуванням. Гриби швидко вбирають вологу, що негативно позначається на їх смакових якостях та термінах зберігання. Якщо ви плануєте сушити гриби, мити їх категорично не можна.
Читайте також:
Джерело: УНІАН
9 липня очікується погода без опадів на всій території України, крім Вінниччини та Житомирщини.
Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…
Блогер з України порівняв вартість базових продуктів у супермаркетах Італії та України. Підсумок здивував не…
Пенсіонерам варто поквапитися: з 1 жовтня виплати буде припинено, якщо не пройти обов'язкової ідентифікації. Що…
З віком наш організм змінюється, і те, що було корисно у 30, може виявитися шкідливим…
Непоодинока історія: пенсіонер виконує всі умови, щоб отримати обіцяні 1000 гривень державної допомоги так званої…