Новини

Ви просто проковтнете язик: рецепт найсмачнішого оселедця домашнього приготування

Власноруч приготований маринований оселедець — краще магазинного, а готуватися легко і швидко. Ділимося секретами приготування найсмачнішої риби!

Раніше ми розповідали, як приготувати шпроти із кільки.

Інгредієнти:

  • оселедець – 1 шт.
  • маленька цибуля – 1 шт.
  • вода – 200 мл
  • сіль – 1 ст. л.
  • соняшникова олія – 1 ст. л.
  • столовий оцет 9% – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • запашний перець – 6 горошин
  • чорний перець – 5 горошин
  • зерна коріандру – 1/3 ч. л.
  • гвоздика – 2 шт.
  • баночка на 500 мл

Приготування:

  1. Оселедець розморожуємо, очищаємо та промиваємо. Нарізаємо на шматочки завтовшки приблизно 1,5-2 див.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями чи півкільцями.
  3. Викладаємо в півлітрову банку шарами – шар риби, шар цибулі.
  4. Готуємо маринад. У сотейник або невелику каструльку вливаємо воду, додаємо моль, соняшникову олію, запашний перець, гвоздику, коріандр та чорний перець. За бажанням зерна коріандру можна потовкти у ступці, тоді вони ще більше розкриють свій аромат і смак.
  5. Ставимо сотейник або каструлю на плиту, доводимо до кипіння, щоб розчинилася сіль, а потім вливаємо оцет і прибираємо маринад із плити. Він повинен повністю охолонути, а потім заливаємо їм оселедець.
  6. Відправляємо оселедець у холодильник. Через 24 години риба готова.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 26-27 липня

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

25/07/2025 23:16
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 26 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

25/07/2025 22:45
  • Статті

Як вибрати бойлер потрібного обсягу та з якісним ТЕНом?

Складно уявити собі житло, в якому немає такого необхідного пристрою, як бойлер. У зв'язку з…

25/07/2025 22:28
  • Новини

Виноград погано росте: проста процедура дозволить отримати рекордний урожай

Катарівка – це важливий агротехнічний прийом, який стимулює розвиток глибоких коренів винограду і знижує ризики…

25/07/2025 22:12
  • Новини

Це у сто разів краще за деруни: готуємо хрумкі бульбовники з чотирьох інгредієнтів

Втомилися від звичних дерунів? Спробуйте бульбовники – ця страва підкорить вас миттєво!

25/07/2025 21:40
  • Новини

На дорогах України з’явились нові зелені дорожні знаки: що потрібно знати водіям

На дорогах з’явився знак, який викликає питання, а не штрафи. Розповідаємо, чому він важливий і…

25/07/2025 21:00