Найпопулярніший спосіб споживання буряка для українців – додавання його до червоного борщу. Також поширеними є салати, наприклад «Оселедець під шубою» або вінегрет.
При плануванні щоденного або святково меню врахуйте, що запечений буряк не тільки корисніший, а й смачніший. Все тому, що при варінні у воду переходить значна частина корисних і смакових елементів. Зважаючи на те, що буряк доводиться варити 30-40 хвилин, овоч втрачає досить багато.
Тому нутриціологи рекомендують запікати буряк для салатів. Достатньо добре вимити овоч, загорнути в харчову фольгу та пекти в духові за температури 200 градусів протягом 30-40 хвилин. Тривалість визначайте самостійно, вона залежить від розмірів плоду. Перевірити готовність можна зубочисткою. Важливо, щоб шар фольги був досить цупкий. Інакше сік, який буде виділятися, може пригорати на деці.
Овоч має виражену протизапальну та антиоксидантну дію. Велика кількість клітковини робить його корисним для налагодження травлення. А магній, калій, кальцій і вітамін А дуже потрібні організму, особливо взимку.
Унікальна речовина беталаїн міститься тільки в столовому буряку. Власне ним і зумовлений особливо насичений буряковий колір коренеплоду.
Попри цілий ряд корисних характеристик, столовий буряк варто обмежити людям із певними станами або захворюваннями. Насамперед це ті, хто страждає на:
Читайте також:
Відомий український журналіст і телеведучий Микола Луценко поділився подробицями свого життя на пенсії: чим займається…
Проблеми зі здоров’ям і робота несумісні. Як оформити дострокову пенсію — офіційне роз’яснення ПФУ
Рекомендується враховувати місцеві попередження та оновлення прогнозів перед плануванням поїздок і робіт на відкритому повітрі.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня - що кажуть астрофізики
Прийняття поправки до Бюджету може стати важливим кроком у спрощенні доступу до певних ліків та…
Іноді погане самопочуття пов'язане із нестачею вітамінів в організмі. Визначити, чого саме вам не вистачає,…