Новини

Ідеальна солона карамель у домашніх умовах: такі ласощі розлетяться просто на ура

Звичайно, з приготуванням карамелі в домашніх умовах доведеться заморочитися, але воно того варте.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший заварний крем.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру;
  • 60 мл води;
  • 120 мл 33% вершків;
  • 40 г вершкового масла (82% жирності);
  • 0,5 ч. ложки солі.

Приготування:

  1. У каструлі з товстими стінками з’єднайте цукор та воду. Не варто перемішувати, щоб уникнути утворення грудок при розчиненні карамелі. Встановіть каструлю на невеликий вогонь.
  2. Маса повинна закипіти, після чого варіть її до досягнення бурштинового відтінку. Не перемішуйте, просто спостерігайте процес, поки цукор не стане золотистим. Рекомендується використовувати кулінарний термометр: температура повинна змінюватись від 130 до 150 °С. Цей етап зазвичай займає близько 15 хвилин.
  3. В гарячу карамель акуратно додайте нарізане кубиками вершкове масло. Температура масла не критична, тому його не потрібно заздалегідь підігрівати. Зніміть каструлю з плити і додайте масло, ретельно перемішуючи масу.
  4. Додайте вершки. Тільки попередньо їх потрібно нагріти, щоб не було перепаду температур. Налийте теплі вершки у карамель, помішуючи дерев’яною лопаткою. Вливайте їх у карамель невеликими порціями, продовжуючи перемішувати.
  5. За допомогою чайної ложки додайте сіль у карамель. Вона підкреслює смак десерту та надає йому цікавої нотки. Готову карамель перелийте в потрібну баночку, дайте їй охолонути і використовуйте для десертів або зберігайте в холодильнику. Термін зберігання карамелі становить приблизно два тижні.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 11 вересня: що наробить циклон

У четвер, 11 вересня, під впливом потужного антициклону з північного сходу по всій Україні встановиться…

10/09/2025 23:47
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 11 вересня 2025 року: хвилювання чи спокійна обстановка

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Який прогноз у фахівців?

10/09/2025 22:53
  • Новини

Чим відрізняється Матіас від звичайного оселедця: просте пояснення, у чому різниця

Ніжний смак, відсутність кісток та мінімум солі – все це Матіас. Чому він такий популярний…

10/09/2025 21:57
  • Новини

В Україні почали спостерігатися стрибки напруги: що робити при перепадах та як зберегти техніку

Через пошкодження енергосистеми, спричинені атаками Росії, в українських мережах фіксують стрибки напруги. Експерти пояснюють, чим…

10/09/2025 20:59
  • Статті

Стильна чоловіча білизна: як підібрати комплект для особливих випадків?

Особливі події у житті кожного чоловіка вимагають особливої уваги до деталей, включаючи підбір якісної та…

10/09/2025 20:18
  • Новини

Осіннє меню: запечена курка зі сливами – просто, ароматно, незвичайно

Осіннє меню можна зробити цікавіше - спробуйте запекти курку зі сливами. Ця незвичайна, ароматна і…

10/09/2025 19:59