Новини

Зимова кухня: палюшки з квашеною капустою – смакота

Палюшки з квашеною капустою

Палюшки (пальчики, ліниві вареники) — страва української кухні з картопляного тіста у вигляді невеликих валиків, відварених у підсоленому окропі. Якщо ви хочете приготувати вареники з капустою, але немає часу їх ліпити, просто відваріть палички і перемішайте їх з обсмаженою квашеною капустою.

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г,
  • квашена капуста – 300-400 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • бекон або сало – 100 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • крохмаль, сіль, перець, петрушка, панірувальні сухарі – за смаком.

Як готувати:

  1. Картоплю відварити у мундирі. В другій каструлі відварити квашену капусту протягом 10 хвилин, потім відцідити і дати стекти рідини.

  2. У сковороді підсмажити сало або бекон, додати дрібно нарізану цибулю і далі смажити до золотистого кольору.

  3. Додати в сковороду квашену капусту, обсмажити все разом до готовності, додати за бажанням приправи і трохи цукру, щоб прибрати кислинку.

  4. Почистити картоплю, перекрутити на м’ясорубці або натерти на тертці.

  5. Викласти картоплю в миску і поділити на чотири частини. Відкласти одну четверту частини, а на її місце додати стільки ж крохмалю.

  6. Повернути відкладену картоплю назад у миску, додати яйце, сіль, перець, жменю панірувальних сухарів і дрібно нарізану петрушку (можна сушену).

  7. Замісити м’яке тісто, розділити на кілька частин, розкотити кожну частину в рулет і нарізати на невеликі шматочки. Злегка притиснути кожен шматочок, щоб він вийшов витягнутої форми. Палюшки готові.

  8. Відварити палюшки в окропі протягом хвилини після закипання. Або другий спосіб. Щойно вода з палюшками закипить, вимкнути плиту і дати їм настоятися під кришкою приблизно 10 хвилин (можна додати у воду 1 столову ложку крохмалю, це допоможе зробити їх пружними і зберегти форму).

  9. Вийняти палюшки в миску, додати обсмажену із салом та цибулею квашену капусту. Перемішати, щоб капуста рівномірно розподілилася.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Як садити полуницю восени: кращі терміни та правила висадки в Україні

Три методи осінньої висадки полуниці та інші важливі подробиці. Ось що радять досвідчені городники.

06/09/2025 15:00
  • Новини

«Ощадбанк» змінив правила зняття готівки: що потрібно знати пенсіонерам

Фінустанова встановила додаткову комісію. За що тепер треба доплачувати?

06/09/2025 13:45
  • Новини

Простий рецепт смачного печива: вівсяні пластівці, банан і горіхи

Легкий десерт без цукру. Як швидко зробити печиво з вівсянки та сухофруктів

06/09/2025 12:50
  • Новини

Жорстокий напад у Варшаві: за що побили молодих українців

У Польщі троє чоловіків напали на громадян України. Поліція оперативно відреагувала, зловмисників затримали.

06/09/2025 11:50
  • Новини

Електроенергія для населення дорожчатиме щороку: як зміняться витрати українців

НКРЕКП скоригувала тарифи – в Україні готуються до нової хвилі підвищень цін на світло. Розповідаємо,…

06/09/2025 10:55
  • Новини

«Павутина» СБУ: як українська спецоперація вдарила по стратегічній авіації РФ

Після проведення спецоперації «Павутина» Росія була змушена відвести свої стратегічні бомбардувальники на аеродром «Українка». на…

06/09/2025 10:00