Новини

Цей рецепт підійде для любителів простих овочевих страв без м’яса

Раніше ми давали рецепт квасолі із цибулею.

У кулінарних книгах зібрано понад 4 тисячі різних рецептів страв з квасолі або з додаванням квасолі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати котлети з гречки та квасолі.

Інгредієнти:

  • Квасоля (у сухому вигляді) – 200 г
  • Крупа гречана – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 160 г
  • Часник сушений – 1 ч. ложка
  • Олія рослинна – 50 мл (3 ст. ложки)
  • Перець чорний мелений – 1/8 ч. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки (за смаком)

Приготування:

  1. Підготовляємо всі необхідні продукти. Можна використовувати консервовану квасолю, тоді час приготування значно скоротиться.
  2. Квасоля попередньо замочуємо: заливаємо в каструлі водою і залишаємо на 4 години (або на ніч).
  3. Після воду зливаємо. Квасоля заливаємо чистою водою (близько 1 л). Варимо після закипання 40-90 хвилин до м’якості (залежить від сорту).
  4. Поки вариться квасоля, гречану крупу промиваємо, заливаємо в каструлі водою (200-250 мл).
  5. Доводимо воду до закипання та варимо гречку на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин, до готовності та повного вбирання рідини. Готову гречку залишаємо повністю охолонути.
  6. Готову квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Даємо повністю охолонути. Потім перекладаємо до миски.
  7. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  8. У сковороді розігріваємо 1-2 ст. ложки рослинної олії та обсмажуємо цибулю до м’якості та підрум’янювання, близько 7 хвилин.
  9. Гречку перекладаємо в миску з квасолею.
  10. Туди ж – обсмажену цибулю, сіль, перець та сушений часник.
  11. Пюруємо все занурювальним блендером до однорідності.
  12. Змоченими водою руками формуємо котлети. У мене вийшло 10 шт.
  13. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітою олією (1-2 ст. ложки).
  14. Обсмажуємо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку без кришки до рум’яніння.
  15. Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник для вбирання олії, а потім – на тарілку. Гарячі котлети дуже м’які, перекладати їх потрібно обережно. Після невеликого остигання котлети добре тримають форму.

Котлети з гречки та квасолі можна подавати як окрему страву, а також доповнювати різними соусами чи салатами.
Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Медовик на сковороді: улюблений торт без духовки за мінімум часу

Смачний торт можна приготувати і без духовки! Спробуйте простий рецепт медовика, який можна приготувати на…

25/08/2025 14:20
  • Новини

Пенсійний фонд пояснив: чому блокують пенсії українцям і як відновити виплати

У 2025 році в Україні змінився порядок виплат пенсій для громадян, які тривалий час перебувають…

25/08/2025 13:58
  • Статті

Друкарня Aladdin Print – сучасні рішення для друку

Обслуговуємо клієнтів із Києва та Одеси з доставкою по всій Україні. Якісна поліграфія поряд із…

25/08/2025 13:43
  • Новини

Плюс понад 5000 гривень до пенсії: хто має право на гарантовані доплати у 2025 році

Частина пенсіонерів мають право на спеціальні доплати до пенсії в розмірі кількох тисяч гривень. У…

25/08/2025 13:25
  • Новини

Клієнтам Ощадбанку блокуватимуть доступ до рахунків: хто має терміново оновити дані

Один з найпопулярніших банків України попередив клієнтів про необхідність оновити дані. Хто має це зробити,…

25/08/2025 12:39
  • Новини

Неповернення з-за кордону: що загрожує українцям, які порушать новий закон

У Верховній Раді зареєстрували резонансний законопроєкт, який може докорінно змінити правила виїзду та перебування українських…

25/08/2025 11:42