Новини

Цей рецепт підійде для любителів простих овочевих страв без м’яса

Раніше ми давали рецепт квасолі із цибулею.

У кулінарних книгах зібрано понад 4 тисячі різних рецептів страв з квасолі або з додаванням квасолі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати котлети з гречки та квасолі.

Інгредієнти:

  • Квасоля (у сухому вигляді) – 200 г
  • Крупа гречана – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 160 г
  • Часник сушений – 1 ч. ложка
  • Олія рослинна – 50 мл (3 ст. ложки)
  • Перець чорний мелений – 1/8 ч. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки (за смаком)

Приготування:

  1. Підготовляємо всі необхідні продукти. Можна використовувати консервовану квасолю, тоді час приготування значно скоротиться.
  2. Квасоля попередньо замочуємо: заливаємо в каструлі водою і залишаємо на 4 години (або на ніч).
  3. Після воду зливаємо. Квасоля заливаємо чистою водою (близько 1 л). Варимо після закипання 40-90 хвилин до м’якості (залежить від сорту).
  4. Поки вариться квасоля, гречану крупу промиваємо, заливаємо в каструлі водою (200-250 мл).
  5. Доводимо воду до закипання та варимо гречку на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин, до готовності та повного вбирання рідини. Готову гречку залишаємо повністю охолонути.
  6. Готову квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Даємо повністю охолонути. Потім перекладаємо до миски.
  7. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  8. У сковороді розігріваємо 1-2 ст. ложки рослинної олії та обсмажуємо цибулю до м’якості та підрум’янювання, близько 7 хвилин.
  9. Гречку перекладаємо в миску з квасолею.
  10. Туди ж – обсмажену цибулю, сіль, перець та сушений часник.
  11. Пюруємо все занурювальним блендером до однорідності.
  12. Змоченими водою руками формуємо котлети. У мене вийшло 10 шт.
  13. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітою олією (1-2 ст. ложки).
  14. Обсмажуємо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку без кришки до рум’яніння.
  15. Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник для вбирання олії, а потім – на тарілку. Гарячі котлети дуже м’які, перекладати їх потрібно обережно. Після невеликого остигання котлети добре тримають форму.

Котлети з гречки та квасолі можна подавати як окрему страву, а також доповнювати різними соусами чи салатами.
Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Мобілізація 50+ в Україні: що зміниться з 1 грудня

Які правила мобілізації діють для чоловіків у віці “за 50”? Де служать такі призовники, кого…

01/12/2025 17:30
  • Новини

Безкоштовні ліки для діабетиків: що реально можна отримати і як це працює

Діабет — хвороба, яка потребує щоденного контролю, регулярних вимірювань та доступних ліків. Для багатьох українців…

01/12/2025 17:00
  • Новини

Що загрожує українцям за ухилення від податків: кого оштрафують, а у кого й заберуть майно

Законодавство України передбачає штрафні санкції та кримінальну відповідальність за махінації з податками. Що рахується найсерйознішим…

01/12/2025 16:30
  • Новини

Чи зміняться пенсії для людей з інвалідністю 2 групи у грудні: гарантії та суми

Військові, чорнобильці та цивільні. Кому і які виплати держава гарантує в наступному місяці?

01/12/2025 15:45
  • Новини

Як зберегти картоплю свіжою всю зиму: просто покладіть цей овоч поруч

Правильне сусідство овочів допомагає картоплі «вижити» до весни. Що потрібно обов'язково покласти поруч.

01/12/2025 15:13
  • Новини

Оранжеві морквяні рулетики з начинкою: простий рецепт оригінальної святкової закуски

Морквяні рулети з ніжною начинкою готуються швидко, виглядають оригінально й смакуватимуть усім!

01/12/2025 14:30