Новини

Цей рецепт підійде для любителів простих овочевих страв без м’яса

Раніше ми давали рецепт квасолі із цибулею.

У кулінарних книгах зібрано понад 4 тисячі різних рецептів страв з квасолі або з додаванням квасолі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати котлети з гречки та квасолі.

Інгредієнти:

  • Квасоля (у сухому вигляді) – 200 г
  • Крупа гречана – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 160 г
  • Часник сушений – 1 ч. ложка
  • Олія рослинна – 50 мл (3 ст. ложки)
  • Перець чорний мелений – 1/8 ч. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки (за смаком)

Приготування:

  1. Підготовляємо всі необхідні продукти. Можна використовувати консервовану квасолю, тоді час приготування значно скоротиться.
  2. Квасоля попередньо замочуємо: заливаємо в каструлі водою і залишаємо на 4 години (або на ніч).
  3. Після воду зливаємо. Квасоля заливаємо чистою водою (близько 1 л). Варимо після закипання 40-90 хвилин до м’якості (залежить від сорту).
  4. Поки вариться квасоля, гречану крупу промиваємо, заливаємо в каструлі водою (200-250 мл).
  5. Доводимо воду до закипання та варимо гречку на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин, до готовності та повного вбирання рідини. Готову гречку залишаємо повністю охолонути.
  6. Готову квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Даємо повністю охолонути. Потім перекладаємо до миски.
  7. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  8. У сковороді розігріваємо 1-2 ст. ложки рослинної олії та обсмажуємо цибулю до м’якості та підрум’янювання, близько 7 хвилин.
  9. Гречку перекладаємо в миску з квасолею.
  10. Туди ж – обсмажену цибулю, сіль, перець та сушений часник.
  11. Пюруємо все занурювальним блендером до однорідності.
  12. Змоченими водою руками формуємо котлети. У мене вийшло 10 шт.
  13. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітою олією (1-2 ст. ложки).
  14. Обсмажуємо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку без кришки до рум’яніння.
  15. Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник для вбирання олії, а потім – на тарілку. Гарячі котлети дуже м’які, перекладати їх потрібно обережно. Після невеликого остигання котлети добре тримають форму.

Котлети з гречки та квасолі можна подавати як окрему страву, а також доповнювати різними соусами чи салатами.
Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

В очікуванні Великодня: готуємо заздалегідь домашню ковбасу

Великодній святковий стіл без домашньої ковбаси уявити важко. А ось приготувати її легко та нескладно.

08/04/2025 18:39
  • Статті

Хочете взяти кредит: які ризики вас чатують і де треба проявити обережність

Перш ніж підписувати будь-які фінансові документи, важливо розуміти, на що саме ви погоджуєтеся, які умови…

08/04/2025 17:45
  • Статті

Чому українцям за кордоном складно поновити пенсію?

На електронну пошту редакції «На пенсії» надійшов лист з Німеччини. Жінка на ім’я Наталія захотіла…

08/04/2025 16:46
  • Статті

Коли подавати заяву на субсидію: важливо не пропустити терміни подання заяви

Для багатьох українських сімей життєво важливою є можливість отримувати житлові субсидії. Особливо це актуально для…

08/04/2025 15:55
  • Новини

Полуниця виросте набагато більшою і солодшою: просто посадіть поруч ці дві рослини

Як виростити велику й смачну полуницю? Потрібно пам'ятати про правильне розташування рослин. Одна проста хитрість…

08/04/2025 15:12
  • Новини

Найсмачніший паштет з грибів – найкраща намазка для бутербродів у піст

Паштет з грибів – це ідеальна пісна намазка для ваших бутербродів. Легкий, смачний і ситний.

08/04/2025 14:37