Новини

Цей рецепт підійде для любителів простих овочевих страв без м’яса

Раніше ми давали рецепт квасолі із цибулею.

У кулінарних книгах зібрано понад 4 тисячі різних рецептів страв з квасолі або з додаванням квасолі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати котлети з гречки та квасолі.

Інгредієнти:

  • Квасоля (у сухому вигляді) – 200 г
  • Крупа гречана – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 160 г
  • Часник сушений – 1 ч. ложка
  • Олія рослинна – 50 мл (3 ст. ложки)
  • Перець чорний мелений – 1/8 ч. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки (за смаком)

Приготування:

  1. Підготовляємо всі необхідні продукти. Можна використовувати консервовану квасолю, тоді час приготування значно скоротиться.
  2. Квасоля попередньо замочуємо: заливаємо в каструлі водою і залишаємо на 4 години (або на ніч).
  3. Після воду зливаємо. Квасоля заливаємо чистою водою (близько 1 л). Варимо після закипання 40-90 хвилин до м’якості (залежить від сорту).
  4. Поки вариться квасоля, гречану крупу промиваємо, заливаємо в каструлі водою (200-250 мл).
  5. Доводимо воду до закипання та варимо гречку на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин, до готовності та повного вбирання рідини. Готову гречку залишаємо повністю охолонути.
  6. Готову квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Даємо повністю охолонути. Потім перекладаємо до миски.
  7. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  8. У сковороді розігріваємо 1-2 ст. ложки рослинної олії та обсмажуємо цибулю до м’якості та підрум’янювання, близько 7 хвилин.
  9. Гречку перекладаємо в миску з квасолею.
  10. Туди ж – обсмажену цибулю, сіль, перець та сушений часник.
  11. Пюруємо все занурювальним блендером до однорідності.
  12. Змоченими водою руками формуємо котлети. У мене вийшло 10 шт.
  13. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітою олією (1-2 ст. ложки).
  14. Обсмажуємо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку без кришки до рум’яніння.
  15. Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник для вбирання олії, а потім – на тарілку. Гарячі котлети дуже м’які, перекладати їх потрібно обережно. Після невеликого остигання котлети добре тримають форму.

Котлети з гречки та квасолі можна подавати як окрему страву, а також доповнювати різними соусами чи салатами.
Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Пенсіонерам потрібно терміново підтвердити особу в Пенсійному фонді: кому можуть припинити виплати

У Пенсійному фонді нагадали про важливу процедуру, яку потрібно пройти пенсіонерам. Що треба знати.

16/10/2025 10:55
  • Новини

Чому ваша пенсія менша, ніж має бути: три найпоширеніші помилки Пенсійного фонду

Пенсія менша, ніж очікували? Дізнайтеся три поширені помилки при нарахуванні, як їх перевірити самостійно і…

16/10/2025 09:11
  • Новини

Чорний чи зелений: дієтологи визначили, який чай корисніший

Фахівці з харчування розповіли, який чай корисніший для організму — зелений чи чорний. Обидва мають…

16/10/2025 08:31
  • Новини

Бідність пенсіонерів у Європі: де найскладніше жити на старості?

Найгостріше фінансові труднощі відчувають літні люди у Східній Європі, особливо в Балтійських державах, тоді як…

16/10/2025 06:33
  • Новини

Банк списав 3000 гривень з картки пенсіонера без попередження: що сталося

Все частіше українські пенсіонери стикаються з тим, що банки списують кошти з рахунків без попередження.…

16/10/2025 05:01
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 16 жовтня

Протягом дня 16-го жовтня передбачається у більшості областей України досить комфортна температура повітря, +10+15 градусів,…

15/10/2025 23:28