Не дивуйтеся, але за вмістом білка гарбуз випереджає перепелині яйця. Каротину, якому овоч завдячує жовтогарячим кольором, в п’ять разів більше, ніж у моркві. А це означає, що вітаміну А з антиоксидуючими властивостями організм отримає також в п’ятеро більше. Вітамін T перешкоджаючи накопиченню жирових клітин, тому робить гарбуз важливим у раціоні людей, які намагаються схуднути. А ще дієтологи відзначають цей овоч як такий, що виводить шлаки, токсини завдяки легкому послаблюючому ефекту.
Раніше ми розповідали, які хвороби лікує гарбуз.
Крім того, ця велитенська ягода (ботаніки відносять гарбуз саме до ягід) містить велику кількість важливих для людського організму мікроелементів:
На нирки, ендокринні залози, кісткові тканини позитивно впливають лінолева та кремнієва кислоти.
Мало який продукт може позмагатися з гарбузом щодо кількості вітамінів.
При всій користі гарбуз з обережністю слід вживати людям, які страждають на цукровий діабет, адже ягода містить багато цукру. Також страви з гарбуза не підходять особам, які схильні до кишкових колік або мають інші проблеми з травленням.
Читайте також:
Українських пенсіонерів попередили про можливе блокування банківських карток. Кому саме закриють доступ до рахунків та…
Частина українців може отримати одноразову грошову допомогу. Як зареєструватися на виплати та яким критеріям треба…
Більшість дачників навіть не здогадуються, що цей звичайний засіб з аптеки може стати незамінним помічником…
Цей паштет із квасолі з додаванням кунжуту — справжня знахідка для тих, хто хоче завершити…
Благодійна організація продовжує надавати продуктові набори тим, хто потребує підтримки. Отримати допомогу можна після попереднього…
В Україні ухвалили закон, який дозволяє частині водіїв не купувати поліс ОСЦПВ або отримати за…