Не дивуйтеся, але за вмістом білка гарбуз випереджає перепелині яйця. Каротину, якому овоч завдячує жовтогарячим кольором, в п’ять разів більше, ніж у моркві. А це означає, що вітаміну А з антиоксидуючими властивостями організм отримає також в п’ятеро більше. Вітамін T перешкоджаючи накопиченню жирових клітин, тому робить гарбуз важливим у раціоні людей, які намагаються схуднути. А ще дієтологи відзначають цей овоч як такий, що виводить шлаки, токсини завдяки легкому послаблюючому ефекту.
Раніше ми розповідали, які хвороби лікує гарбуз.
Крім того, ця велитенська ягода (ботаніки відносять гарбуз саме до ягід) містить велику кількість важливих для людського організму мікроелементів:
На нирки, ендокринні залози, кісткові тканини позитивно впливають лінолева та кремнієва кислоти.
Мало який продукт може позмагатися з гарбузом щодо кількості вітамінів.
При всій користі гарбуз з обережністю слід вживати людям, які страждають на цукровий діабет, адже ягода містить багато цукру. Також страви з гарбуза не підходять особам, які схильні до кишкових колік або мають інші проблеми з травленням.
Читайте також:
Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…
Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…
Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…
Кількість підроблених доларів та євро в Україні продовжує зростати. Чому це відбувається, як розпізнати фальшивку…
Підвищення пенсій в Україні цього року відбулося ще у березні, і нових переглядів поки що…
Хочете, щоб ваші овочі швидше зацвіли? Скористайтесь перевіреними засобами – від настою полину до медового…