Насіння гарбуза багате на антиоксиданти, містить калій, магній, залізо, кальцій, цинк, омега-3 жирні кислоти. Дієтологи також цінують цей продукт за велику кількість рослинного білка. Вітаміни А і Е дбають про здоров’я шкіри і нігтів. Також відзначають протигрибкові та противірусні властивості насіння гарбуза. Його також називають продуктом, який здатен профілактувати цукровий діабет.
Раніше ми розповідали, що буде, якщо кожен день їсти насіння.
У сирому гарбузовому насінні багато фітинової кислоти. Вона не шкідлива, проте робить насіння складним для травлення. Аби зменшити її концентрацію, гарбузові зернята обсмажують.
Найкраще обсмажувати насіння гарбуза на деку в духовій шафі, розстеливши його тонким шаром. Якщо насіння очищене, буде достатньо 10 хвилин. Для зернят в оболонці може знадобитися більше часу.
Гарбузове насіння додають до салатів, в гранолу або вживають у якості перекусу.
Сире неочищене насіння гарбуза зберігають у герметичній тарі в сухому прохолодному місці не більше 6 місяців. Смажене насіння також можна зберігати таким чином, але придатним для вживання воно залишатиметься до 2 тижнів. Щоб продовжити цей термін, покладіть зерно в холодильник та мінімізуйте попадання повітря в тару.
Очищене сире гарбузове насіння потребує зберігання тільки в холодильнику. Це дозволить їм залишатися придатним для вживання до 1 року. Смажені очищені зерна збережуть свої властивості протягом двох тижнів за кімнатної температури. У холодильнику цей термін можна продовжити вдвічі.
Читайте також:
Про метал рідко говорять із теплом, але, коли мова заходить про Armox 600T, мені згадується…
18 квітня в Україні переважно тепло, буде сухо та сонячно на більшій території нашої держави,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: магнітосфера Землі перебуватиме у збудженому стані.
У сучасному світі бізнес все більше стає міжнародним, а англійська мова є основною мовою для…
З віком організму стає складніше засвоювати вітамін B1 (тіамін), а тим часом він життєво важливий.…
Великодній кошик – це не просто традиція, а символ віри, радості та вдячності за Воскресіння…