Насіння гарбуза багате на антиоксиданти, містить калій, магній, залізо, кальцій, цинк, омега-3 жирні кислоти. Дієтологи також цінують цей продукт за велику кількість рослинного білка. Вітаміни А і Е дбають про здоров’я шкіри і нігтів. Також відзначають протигрибкові та противірусні властивості насіння гарбуза. Його також називають продуктом, який здатен профілактувати цукровий діабет.
Раніше ми розповідали, що буде, якщо кожен день їсти насіння.
У сирому гарбузовому насінні багато фітинової кислоти. Вона не шкідлива, проте робить насіння складним для травлення. Аби зменшити її концентрацію, гарбузові зернята обсмажують.
Найкраще обсмажувати насіння гарбуза на деку в духовій шафі, розстеливши його тонким шаром. Якщо насіння очищене, буде достатньо 10 хвилин. Для зернят в оболонці може знадобитися більше часу.
Гарбузове насіння додають до салатів, в гранолу або вживають у якості перекусу.
Сире неочищене насіння гарбуза зберігають у герметичній тарі в сухому прохолодному місці не більше 6 місяців. Смажене насіння також можна зберігати таким чином, але придатним для вживання воно залишатиметься до 2 тижнів. Щоб продовжити цей термін, покладіть зерно в холодильник та мінімізуйте попадання повітря в тару.
Очищене сире гарбузове насіння потребує зберігання тільки в холодильнику. Це дозволить їм залишатися придатним для вживання до 1 року. Смажені очищені зерна збережуть свої властивості протягом двох тижнів за кімнатної температури. У холодильнику цей термін можна продовжити вдвічі.
Читайте також:
Масштабна зимова допомога на підході. Грошові виплати й утеплення осель — новий план підтримки для…
ПФУ оновив правила розрахунку субсидій. Що тепер враховуються при призначенні допомоги і як це впливає…
ПФУ назвав категорії громадян, яким потрібно підтвердити право на виплати до листопада. Як і де…
В Україні запрацювали нові правила мобільного зв’язку. Що зміниться у жовтні?
Загальна сума виплат ПФУ у жовтні складе майже 70 млрд грн. Хто отримає пенсії раніше?
Ідеальна вечеря за годину. Як приготувати гречані котлети, що підкорюють з першого шматочка.