Новини

Молдовський картопляний пиріг з бринзою – смачна та повноцінна вечеря для всієї родини

Молдовський картопляний пиріг із бринзою

Інгредієнти

Картопля — 1 кг, кукурудзяна крупа (дрібний помел) — 100 г, борошно пшеничне — 15 г, яйця — 2 шт., масло вершкове — 120 г, бринза — 100 г, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Картоплю відварити до готовності, очистити і натерти на великій тертці в глибоку миску.
  • До картоплі додати яйця, борошно та кукурудзяну крупу (70 г).
  • Інгредієнти посолити та перемішати до однорідної маси.
  • Форму для випікання (22 см у діаметрі) змастити вершковим маслом (20 г) і посипати кукурудзяною крупою (30 г).
  • Викласти картопляну масу, розрівняти і зробити на поверхні смужки вилкою.
  • Випікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.

Готову страву дістати з духовки, нарізати на шматочки і подавати з соусом.

Для приготування соусу в сотейнику розтопити вершкове масло та покришити бринзу. Акуратно перемішати і зняти з вогню: шматочки бринзи не повинні повністю розчинитися.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Навіть без необхідного стажу українці отримають пенсію: скільки будуть платити

Українцям, які мають недостатньо стажу для виходу на пенсію за віком, держава пропонує допомогу. Кого…

04/06/2025 05:34
  • Новини

Погода в Україні на середу, 4 червня

4 червня в Україні дощі очікуються місцями у південних областях, на решті територій країни без…

03/06/2025 22:35
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 4 червня 2025 року

Що прогнозують фахівці: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

03/06/2025 21:44
  • Новини

Як пенсіонеру законно відмовитись від плати за доставку газу

Навіть якщо пенсіонер не користується газом, рахунок за його доставку все одно прийде. Як уникнути…

03/06/2025 20:53
  • Статті

Українські обряди на Трійцю: ви знали, що таке клечання

Незабаром ми відзначатимемо Трійцю — одне з найбільших християнських свят.

03/06/2025 19:59
  • Новини

Вареники з дріжджового тіста: ніжні, тануть у роті

Зазвичай вареники готують без дріжджів, але за цим рецептом вони виходять ще смачнішими та ніжнішими.

03/06/2025 18:59