Клітковина в брюссельській капусті покращує травлення та підтримує роботу кишківника, що є дуже важливим для людей старшого віку.
Калій, вітамін B6 і фолієва кислота сприяють нормалізації артеріального тиску і поліпшенню функцій серцево-судинної системи, а також необхідні для нормальної роботи мозку та нервової системи.
Секрети приготування:
перед варінням очистіть брюссельську капусту від зовнішнього листя і варіть у киплячій воді 6-7 хвилин (можна також обсмажувати його на сковороді для хрусткої скоринки);
спробуйте змішати брюссельську капусту з беконом або додати у салати для отримання більш насиченого смаку.
Брюссельська капуста – 500 грамів, вершкове масло – 25 грамів, молоко – 1 склянка, борошно – 2 столові ложки, лимонний сок – 0,5 склянки, сіль – за смаком.
Також є варіант запікання: готувати броколі в соусі до легкого загусання, наприкінці додати дрібку натертого твердого сиру і перемішати. У форму для запікання висипати капусту, залити соусом і притрусити тертим сиром.
Запікати в духовці, щоб сир перетворився на скоринку.
Брюссельська капуста – 300 грамів, цибуля – 1-2 штуки, томатний соус – 100 грамів, майонез – 100 грамів, кляр із рідкого прісного тіста – 60 грамів, вершкове масло – 50 грамів, сіль, перець, мускатний горіх – за смаком.
Подавати капустяні кульки з томатним соусом.
Читайте також:
9 липня очікується погода без опадів на всій території України, крім Вінниччини та Житомирщини.
Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…
Блогер з України порівняв вартість базових продуктів у супермаркетах Італії та України. Підсумок здивував не…
Пенсіонерам варто поквапитися: з 1 жовтня виплати буде припинено, якщо не пройти обов'язкової ідентифікації. Що…
З віком наш організм змінюється, і те, що було корисно у 30, може виявитися шкідливим…
Непоодинока історія: пенсіонер виконує всі умови, щоб отримати обіцяні 1000 гривень державної допомоги так званої…