Новини

Осіннє капустяне меню: оригінальні рецепти з брюссельської капусти

Брюссельська капуста сприяє нормалізації тиску

Клітковина в брюссельській капусті покращує травлення та підтримує роботу кишківника, що є дуже важливим для людей старшого віку.

Калій, вітамін B6 і фолієва кислота сприяють нормалізації артеріального тиску і поліпшенню функцій серцево-судинної системи, а також необхідні для нормальної роботи мозку та нервової системи.

Секрети приготування:

  • перед варінням очистіть брюссельську капусту від зовнішнього листя і варіть у киплячій воді 6-7 хвилин (можна також обсмажувати його на сковороді для хрусткої скоринки);

  • спробуйте змішати брюссельську капусту з беконом або додати у салати для отримання більш насиченого смаку.

Запікаємо під соусом

Інгредієнти

Брюссельська капуста – 500 грамів, вершкове масло – 25 грамів, молоко – 1 склянка, борошно – 2 столові ложки, лимонний сок – 0,5 склянки, сіль – за смаком.

Приготування

  • Капусту розібрати на маленькі качанчики, поварити їх у підсоленій воді 7 хвилин, відкинути на друшляк.
  • Розтопити вершкове масло, додати борошно, швидко розмішати і прогріти протягом двох хвилин.
  • Поступово влити туди гаряче молоко, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок. Варити одну хвилину, помішуючи.
  • Отриманий соус заправити лимонним соком і сіллю.
  • У посудину із соусом перекласти капусту, все перемішати і добре прогріти, не доводячи до кипіння.

Також є варіант запікання: готувати броколі в соусі до легкого загусання, наприкінці додати дрібку натертого твердого сиру і перемішати. У форму для запікання висипати капусту, залити соусом і притрусити тертим сиром.

Запікати в духовці, щоб сир перетворився на скоринку.

Обсмажуємо в тісті

Інгредієнти

Брюссельська капуста – 300 грамів, цибуля – 1-2 штуки, томатний соус – 100 грамів, майонез – 100 грамів, кляр із рідкого прісного тіста – 60 грамів, вершкове масло – 50 грамів, сіль, перець, мускатний горіх – за смаком.

Приготування

  • Брюссельську капусту відварити в киплячій підсоленій воді.
  • Обсушити качани і крупно порубати ножем.
  • Подрібнену цибулю злегка обсмажити на пательні з олією і додати в миску до капусти.
  • Залити соусом бешамель, приправити спеціями і перемішати.
  • Сформувати невеликі кульки з капусти, занурити їх у кляр і обсмажити до золотистого кольору.

Подавати капустяні кульки з томатним соусом.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Відкрито прийом заявок на отримання продуктових наборів поштою

Частина українців можуть отримати продуктові набори від благодійної організації. Для цього потрібно заповнити онлайн-заявку.

24/05/2025 08:54
  • Новини

Свята та народні прикмети 24 травня – чому сьогодні категорично не можна виходити з дому ввечері

24 травня в Україні відзначають Європейський день парків, День слов’янської писемності і культури і Всесвітній…

24/05/2025 07:22
  • Новини

Двом категоріям пенсіонерів треба надати у Пенсійний фонд додаткову заяву – про що мова

Щоб продовжувати отримувати пенсії, деяким українцям доведеться написати заяву у Пенсійний фонд і стосується це…

24/05/2025 05:32
  • Новини

Погода на вихідні 24-25 травня: чи прийде нарешті довгоочікуване тепло

Тепла погода чи знову дощ? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний…

23/05/2025 23:05
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 24 травня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

23/05/2025 22:35
  • Статті

Щасливі дні на пенсії: як кіт чи собака змінює повсякдення

Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…

23/05/2025 22:18