Новини

Найніжніший заварний крем за класичним рецептом – виходить густим і надзвичайно смачним

Рецептом універсального заварного крему поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Раніше ми розповідали, як приготувати лимонний крем – курд.

Інгредієнти:

  • 350 мл молока;
  • 270 г цукру;
  • 2 жовтки;
  • 1 куряче яйце;
  • 50 г борошна;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

Євген Клопотенко радить варити крем у сотейнику з товстим дном.

  1. У сотейник налийте молоко та підігрійте, щоб пішла пара.
  2. В окремому посуді змішайте жовтки, яйце, цукор та борошно до однорідної консистенції.
  3. Додайте до маси половину гарячого молока і продовжуйте заважати віночком.
  4. Яєчну суміш із гарячим молоком влийте в сотейник, де залишилася половина молока, і, постійно помішуючи, доведіть крем до загусання.
  5. Коли приготується крем, перелийте його в іншу ємність і додайте вершкове масло. Щоб згори не утворилася плівка, крем можна в стик накрити харчовою плівкою.
  6. Дайте крему охолонути і приступайте до перемазування улюблених десертів.
  7. Заварний крем виходить дуже смачний, його можна їсти ложками.
  8. Для ванільного аромату в крем можна додати пакетик ванільного цукру.

Читайте також:

З’їдять ще теплі: найбюджетніший торт зі звичайних інгредієнтів: можна готувати хоч щодня

Цей бісквіт смачний навіть без крему – м’який та вологий: секрет в одному компоненті

Новое на сайте

  • Статті

Якщо ви запідозрили інтернет-шахрайство: як подати заяву до кіберполіції

Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.

06/07/2025 15:56
  • Статті

SOS після сонця: 3 прості маски для спасіння шкіри

Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…

06/07/2025 14:27
  • Новини

Парламент продовжить воєнний стан і мобілізацію до листопада: шістнадцяте рішення поспіль

На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…

06/07/2025 13:36
  • Новини

Кислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…

06/07/2025 11:58
  • Новини

Пенсії як привілеї: чому кожен п’ятий українець отримує особливі виплати

В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…

06/07/2025 10:59
  • Новини

Новий урожай українських кавунів вже у продажу: чому дорого і що буде далі

Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…

06/07/2025 09:54