Новини

Фітнес-рецепт: фламмкухен зі сметаною та цибулею

Раніше ми давали рецепт італійського яблучного пирога.

Фламмкухен – це жанр німецьких відкритих пирогів з різними начинками на тонкому хрусткому тісті, що зовні нагадують італійську піцу. Дослівно фламмкухен (Flammkuchen) означає «полум’яний пиріг», у класичному варіанті ці пироги випікаються в печі, прямо на відкритому вогні. Рецепт вигадали в Ельзасі, задовго до того, як цей регіон став частиною Франції, і в Німеччині його досі люблять, особливо в Берліні.

Приготувати тісто дуже просто, воно не потребує вистоювання, тож це справді легка справа. Все, що вам залишиться зробити, це прикрасити його і випекти.

Інгредієнти:

  • 150 г борошна грубого помелу (+20 г для розкачування);
  • 90 мл води;
  • 50 г цільнозернового борошна грубого помелу;
  • 15 мл оливкової олії;
  • ½ ч.л. солі;
  • олія для змащення форми.

Інгредієнти для начинки:

  • 150 г сметани;
  • 140 г знежиреного грецького йогурту;
  • 80 г якісної шинки;
  • 1 червона цибулина;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Почніть зі змішування борошна та солі, додайте воду та олію і замісіть гладке, не липке тісто, дайте йому відпочити, перш ніж додавати інші інгредієнти. Наріжте шинку кубиками, цибулю почистіть, наріжте півмісяцями і змішайте сметану з йогуртом, сіллю і перцем.
  2. Візьміть качалку, притрусіть її борошном і тонко розкачайте тісто. Потім перекладіть його на деко, попередньо збризнуте олією у формі спрею. Змастіть тісто йогуртом та сметаною, а зверху викладіть шинку та цибулю.
  3. Випікайте Фламмкухен у розігрітій до 230°C духовці приблизно 15-20 хвилин. Краї повинні бути гарного золотисто-коричневого кольору. Перед тим, як нарізати, дати трохи охолонути. При подачі посипте нарізаною зеленою цибулею.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Як обрати доставку суші у Києві: 7 основних критеріїв

Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…

20/11/2025 23:06
  • Новини

Погода 21 листопада: атмосферні фронти розділять Україну на холодну й теплу частини

Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?

20/11/2025 22:30
  • Новини

Потужний сонячний потік рухається в бік Землі: чи чекати 21 листопада магнітну бурю

Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?

20/11/2025 21:30
  • Дача

Підзимовий посів: посадіть кабачки в листопаді, щоб отримати дуже ранній урожай

Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?

20/11/2025 20:30
  • Новини

В Укренерго пояснили, в яких регіонах найважча ситуація з електропостачанням

Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.

20/11/2025 19:30
  • Новини

Які зарплати влаштовують українців у 2025 році: нові дані ринку праці

Зарплатні очікування в Україні зросли. Лише 4% громадян згодні на мінімальну оплату.

20/11/2025 18:30