Дієтологи нової школи вже не вважають суп необхідною частиною раціону, на відміну від спеціалістів старшого покоління. Суперечки щодо того, чи обов’язково перші страви мають бути у щоденному меню йдуть досі. Більшість сходяться на думці, що їсти суп досить корисно. Він легко засвоюється, налагоджує травлення і навіть сприяє схудненню.
Раніше ми розповідали, які супи не можна пенсіонерам.
Бульйони на нежирних сортах м’яса та птиці, овочеві супи-пюре, юшка з морської риби та грибний крем-суп – лідери за кількістю корисних речовин і позитивним впливом на травлення. Додаючи до супів броколі, свіжі томати та гарбуз можна сприяти захисту організму від кількох видів раку.
Незважаючи на те, що ця страва відноситься до перших, які прийнято вважати корисними, вона може дуже нашкодити організму. Йдеться про солянку. Її склад передбачає використання ряду складників, що є переробленими м’ясними продуктами: м’ясо, ковбаса, сосиски, копченості, а також мариновані овочі та гострі приправи.
Звичайно, якщо їсти солянку в помірній кількості кілька разів на рік, навряд чи ви одразу помітите її шкідливий вплив. Але цей суп небезпечний для людей із серцево-судинними захворюваннями, з порушенням холестеринового обміну, а також з проблемами шлунково-кишкового тракту. Солянка може сильно подразнювати шлунок, викликати печію та болючі відчуття.
Читайте також:
Ніколи не купуйте такі яйця: тест, який можна провести одразу ж у магазині
Найпопулярніший холодний суп сезону: охолоджує, насичує та вгамовує спрагу
Щомісячна надбавка до сімейного бюджету доступна всім – для цього потрібно зареєструватися у спеціальній державній…
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…