Йдеться про какао. Це не тільки смачний, але й дуже корисний напій.
Раніше ми розповідали, що корисніше чай або кава.
Какао-порошок містить певну кількість антиоксидантів. Регулярне вживання напою відтермінує старіння і подовжить молодість клітин організму. Какао допомагає знизити ризики онкологічних захворювань і сприяє зміцненню серцево-судинної системи.
Магній, цинк, фосфор, калій – ці речовини покращують настрій і загальне самопочуття. Особливо восени і взимку чашка теплого какао не тільки зігріє, а й додасть сил. А ще це хороший спосіб протидіяти вірусним захворюванням та запальним процесам в організмі.
По-перше, какао зміцнює судини, знижує рівень «поганого» холестерину та цукру в крові. Це запобігає ризику виникнення ішемічної хвороби та інсульту.
По-друге, какао знижує ризик онкологічних захворювань, адже містить антиоксиданти.
Читайте також: Кава і какао: що спільного та у чому відмінності двох напоїв
По-третє, какао покращує пам’ять і роботу мозку загалом завдяки кращому постачанню крові.
Какао не радять пити тим, хто страждає на шлункові захворювання, а також хвороби печінки та жовчного міхура. Не рекомендується його вживання при аритмії та підвищеному артеріальному тиску.
Драники люблять усі — а що коли приготувати їх незвичайно?
Овочеві “гойдалки”. Що дешевшає, а що дорожчає на фермерському ринку продуктів.
Служили в армії чи поліції? Пенсійний фонд України роз'яснює, як ваша служба зараховується до страхового…
Українці зможуть швидше отримувати свої кошти після краху банку. Фонд гарантувань вкладів скоротив час повернення…
Багато хто вважає, що з виходом на пенсію робота закінчується. Але ж це міф. Закон…
Обманюємо самі себе. Лікарка розповіла, чому краще обмежити вживання солі з грубими кристалами.