Зелений чай – це такий вид чаю, який досягається певною обробкою чайного листя. Їх спочатку зав’ялюють, потім підсушують, скручують і досушують до готовності.
Раніше ми розповідали, що корисніше зелений чай або кава.
Якщо технологія передбачає, то ще й подрібнюють. Важливе завдання для виробництва зеленого чаю – зберегти його природні біологічно активні речовини.
Фахівці стверджують, що вживання зеленого чаю позитивно впливає на роботу мозку та судин, уповільнює старіння, береже від набору зайвої ваги, запобігає діабету.
Хоча зелений чай містить майже вдвічі менше кофеїну, ніж чорний, проте міцний напій у великих кількостях може негативно впливати на роботу серця та стимулювати надмірне виділення шлункового соку. Також зелений чай не рекомендується вживати людям, які страждають від закрепів.
Читайте також: Чи можна пити чай при підвищеному тиску ?
Цей напій також не варто пити при високій температурі тіла, адже теофілін у його складі ще більше її підвищуватиме.
Обидва продукти готуються з однакового чайного листя. Проте технологія виробництва відрізняється. Для чорного чаю листя окислюють до 50%, так одержують сильноферментований чай. Ступінь окислення чайного листя для зеленого чаю не перевищує 12%, а у деяких сортах становить навіть 3%.
Фахівці перевіряють вакансії, розміщені роботодавцями та кадровими агентствами.
Розсада добре прижилася, але з настанням спеки, незважаючи на поливи, кущики починають в'янути, а листя…
Порадуйте своїх рідних і гостей неймовірно ніжним десертом, який готується за лічені хвилини без особливих…
За своє століття існування кеди перетворилися із суто функціонального спортивного взуття на культурний феномен, що…
У кого з пенсіонерів можуть примусово вилучити пенсійні виплати і з чим це пов'язано.
Для власників банківських карток багатьох українських банків з літа діятимуть нові правила. Які саме обмеження…