Зміна кольору поверхні шоколадних виробів може мати різну причину. Найчастіше походження білого нальоту є жировим або цукровим.
Раніше ми розповідали, при яких захворюваннях не можна їсти шоколад.
Жировий наліт виникає, коли какао-масло виступає на поверхню через нагрівання, вплив світла або недотримання технології зберігання. Какао-масло — це жир, який має білувато-жовтий колір, тверду та ламку консистенцію при кімнатній температурі. Тому й виникає специфічний білий наліт.
Цукровий наліт з’являється, коли шоколад потрапляє у вологе середовище. У таких умовах поверхня виробу набуває зернистості, шорсткості.
Якщо термін придатності в нормі, а шоколадні вироби не деформовані, то при незначній кількості білого нальоту їсти їх цілком безпечно. Щодо смакових якостей виникають певні проблеми. Через поділ компонентів шоколад може втрачати свій оригінальний смак.
Читайте також: дуже смачний шоколадний торт без випічки: обов’язково спробуйте цей рецепт
Часто такі вироби не тануть у роті, а дають відчуття крейди під зубами.
Проте навіть такі вироби можна використовувати. Наприклад, можна приготувати шоколадну помадку, якщо розтопити плитку у мікрохвильовці. Або використати побілілі шматочки у якості шоколадної крихти для випічки
Мешканці багатоквартирних будинків нерідко стикаються із несподіваним підвищенням тарифів на утримання житла. Що робити, якщо…
В Україні діють оновлені правила нарахування пенсійного стажу, які визнають внесок працівників небезпечних і шкідливих…
Якщо пенсіонер не може сам прийти до Пенсійного фонду через хворобу чи вік, не все…
У Великій Британії презентували мобільний застосунок Diabetes Health Check, здатний визначати ризик розвитку діабету 2…
Інколи замість рівного кольору буряк дивує білими кільцями всередині. Чому це відбувається та як цього…
Житлова субсидія в Україні – важливий інструмент державної підтримки громадян у сплаті комунальних послуг. Однак,…