Мова про звичайну соду.
Раніше ми розповідали про краще підживлення для винограду.
Перше, що слід зазначити, це антисептичні та антимікробні властивості соди. Вона здатна знищувати бактерії, грибки та інші мікроорганізми, що робить її відмінним засобом для боротьби з грибковими захворюваннями винограду, такими як борошниста роса та сіра гнилизна. Обробка винограду содою допомагає запобігти розповсюдженню цих хвороб та захистити врожай від ураження.
Крім того, сода має відмінні антиоксидантні властивості, які допомагають захистити виноград від впливу різних агресивних факторів, таких як забруднення повітря, ультрафіолетові промені і т.д. Це сприяє поліпшенню якості та збереженню врожаю. А ще, сода допомагає зробити виноград солодшим.
Щоб захистити виноград від борошнистої роси, потрібно обприскати кущі содовим розчином, для цього в 10 л води розчиняють 5 чайних ложок соди та обробляють листя з усіх боків та лози.
Щоб розчин краще прилипав, досвідчені виноградарі додають до нього зовсім трохи господарського мила, натертого на тертці або рідке мило.
Цей же розчин допоможе позбутися і сірої гнилі.
Також виноградарі вигадали хитрий спосіб боротьби з гусеницями. Для цього виноград і соду потрібно змішати в однакових пропорціях та посипати листя.
Таким чином, обробка винограду содою має безліч переваг і може суттєво допомогти виноградарям у збільшенні врожайності та захисту рослин від хвороб та шкідників.
Правила виходу літніх людей на заслужений відпочинок у 2026 році в Україні зміниться. Як перевірити…
Держава запускає масштабну підтримку для ВПО. Уряд розширив іпотечну програму для отримання коштів на придбання…
Ваша пральна машина втрачає свій блиск, а після прання залишається неприємний запах? Секретний спосіб, який…
Цей рецепт — справжня знахідка: всього кілька інгредієнтів, мінімум зусиль і сковорода — і ви…
Міністерство соцполітики провело чергову зустріч з МВФ, на якій обговорили ключові елементи майбутньої пенсійної системи.
З’явився новий спосіб подання показань лічильників для розрахунку за комунальні послуги. Що треба знати.