Мова про звичайну соду.
Раніше ми розповідали про краще підживлення для винограду.
Перше, що слід зазначити, це антисептичні та антимікробні властивості соди. Вона здатна знищувати бактерії, грибки та інші мікроорганізми, що робить її відмінним засобом для боротьби з грибковими захворюваннями винограду, такими як борошниста роса та сіра гнилизна. Обробка винограду содою допомагає запобігти розповсюдженню цих хвороб та захистити врожай від ураження.
Крім того, сода має відмінні антиоксидантні властивості, які допомагають захистити виноград від впливу різних агресивних факторів, таких як забруднення повітря, ультрафіолетові промені і т.д. Це сприяє поліпшенню якості та збереженню врожаю. А ще, сода допомагає зробити виноград солодшим.
Щоб захистити виноград від борошнистої роси, потрібно обприскати кущі содовим розчином, для цього в 10 л води розчиняють 5 чайних ложок соди та обробляють листя з усіх боків та лози.
Щоб розчин краще прилипав, досвідчені виноградарі додають до нього зовсім трохи господарського мила, натертого на тертці або рідке мило.
Цей же розчин допоможе позбутися і сірої гнилі.
Також виноградарі вигадали хитрий спосіб боротьби з гусеницями. Для цього виноград і соду потрібно змішати в однакових пропорціях та посипати листя.
Таким чином, обробка винограду содою має безліч переваг і може суттєво допомогти виноградарям у збільшенні врожайності та захисту рослин від хвороб та шкідників.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…