Новини

Не пийте цей чай ніколи: китайці прирівнюють його до зміїної отрути, він дуже небезпечний

Якщо маєте звичку готувати чай на вчорашній заварці, терміново позбавтеся такої. Адже речовини, що утворюються в несвіжому чаї, настільки шкідливі, що китайці прирівнюють їх до зміїної отрути.

Раніше ми розповідали, чому не можна пити гарячий чай.

Чай – це той продукт, який слід вживати тільки свіжим, протягом 15-20 хвилин після приготування. Саме у цей час він найбільш багатий корисними речовинами і практично не має протипоказів. Якщо ж людина п’є заварений учора чай, то ризикує здоров’ям печінки та кишечника. Те саме стосується і завчасно приготовленої заварки, яка протягом 8-10 годин перебувала при кімнатній температурі.

Чому шкідливий несвіжий чай

Дубильні речовини складають 15-30% чаю. Вони дають в’яжучий і терпкий смак напою. Корисні своєю протизапальною, протимікробною та протипроносною дією. Тому стають у нагоді при лікуванні певних захворювань шлунку, кишківника, органів дихання та сечостатевої системи.

На заварці чаю утворюється оксидна плівка з дубильними речовина, яка в умовах кімнатної температури окислюється та перетворюється на середовище для розвитку патогенної мікрофлори. Протягом доби у плівці з’являється пліснява. Усе це потрапляє у чашки вашої сім’ї, якщо робите чай на вчорашній заварці. У результаті – ризик алергій, болі в животі, подразнення шлунку і кишечника.

Чайні пакети не заварюйте повторно

Аналогічні процеси відбуваються у чайних пакетах. Їх варто заварювати тільки один раз. Але робити це можна навіть у 2-3 чашках, якщо міцність напою вас задовольняє. Якщо ж використаний пакет чаю полежав кілька годин, використовувати його вже не слід.

В умовах вологого середовища після першого заварювання в пакеті чаю активно розмножуються бактерії та грибки. Відбувається процес окислення і руйнування корисних речовин, як і в заварці.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 7 жовтня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

06/10/2025 23:46
  • Новини

Українка перевірила 4 види сметани: 3 з них опинилися з добавками

Як відрізнити справжню сметану від фальсифікату без лабораторії? Один крапель йоду – і все стане…

06/10/2025 23:11
  • Новини

Якщо не користуєтеся карткою «Ощадбанку», готуйтеся платити

Власники карток «Ощадбанку», які їх не використовують протягом року, ризикують втратити зайві гроші. Однак є…

06/10/2025 21:19
  • Новини

ЦНАПи будуть надавати нові послуги: що тепер доступно пенсіонерам

Кабмін суттєво розширив можливості ЦНАПів. Що ще українці зможуть робити одразу в одному місці.

06/10/2025 20:44
  • Новини

Секрет ідеальних чебуреків з яловичиною – простий рецепт будинку

Хрумкі зовні, соковиті всередині - домашні чебуреки з яловичиною легко приготувати, якщо знати пару кулінарних…

06/10/2025 20:26
  • Новини

Фото, відбитки й контроль кожного візиту: ЄС кардинально змінює правила перетину кордону

Детальне сканування при кожному в’їзд. Які ще “приємні” сюрпризи чекають на українців у Європі з…

06/10/2025 19:55