Якщо маєте звичку готувати чай на вчорашній заварці, терміново позбавтеся такої. Адже речовини, що утворюються в несвіжому чаї, настільки шкідливі, що китайці прирівнюють їх до зміїної отрути.
Раніше ми розповідали, чому не можна пити гарячий чай.
Чай – це той продукт, який слід вживати тільки свіжим, протягом 15-20 хвилин після приготування. Саме у цей час він найбільш багатий корисними речовинами і практично не має протипоказів. Якщо ж людина п’є заварений учора чай, то ризикує здоров’ям печінки та кишечника. Те саме стосується і завчасно приготовленої заварки, яка протягом 8-10 годин перебувала при кімнатній температурі.
Дубильні речовини складають 15-30% чаю. Вони дають в’яжучий і терпкий смак напою. Корисні своєю протизапальною, протимікробною та протипроносною дією. Тому стають у нагоді при лікуванні певних захворювань шлунку, кишківника, органів дихання та сечостатевої системи.
На заварці чаю утворюється оксидна плівка з дубильними речовина, яка в умовах кімнатної температури окислюється та перетворюється на середовище для розвитку патогенної мікрофлори. Протягом доби у плівці з’являється пліснява. Усе це потрапляє у чашки вашої сім’ї, якщо робите чай на вчорашній заварці. У результаті – ризик алергій, болі в животі, подразнення шлунку і кишечника.
Аналогічні процеси відбуваються у чайних пакетах. Їх варто заварювати тільки один раз. Але робити це можна навіть у 2-3 чашках, якщо міцність напою вас задовольняє. Якщо ж використаний пакет чаю полежав кілька годин, використовувати його вже не слід.
В умовах вологого середовища після першого заварювання в пакеті чаю активно розмножуються бактерії та грибки. Відбувається процес окислення і руйнування корисних речовин, як і в заварці.
Пенсійний експерт розповів, як зараховується страховий стаж для пенсії для колишніх військових. Що треба знати.
В Україні стартувала президентська програма «Зимова підтримка», за якою майже кожен громадянин може отримати разову…
Волоські горіхи — корисне і величне дерево, але не всі садівники знають про його приховану…
Пропонуємо вам два перевірені рецепти засолювання сала гарячим розсолом - у банку і з наступним…
Новий опалювальний сезон стартував у надзвичайно напружених умовах. Осінні удари Росії по енергетичній системі стали…
Всеукраїнська благодійна організація Food Foundation відкриває нову реєстрацію на отримання гуманітарної допомоги. Набір включає 18…