Новини

Вводьте цю кашу в раціон і старість забуде до вас дорогу: названо найкращу крупу для жінок

Перлова крупа – вид ячмінної крупи у формі гладких зерен білого або злегка жовтуватого кольору, довгастої або круглої форми. Назва пов’язана зі схожістю зерен крупи з річковими перлами і виникла ще в часи Київської Русі.

Раніше ми розповідали, яка каша корисна для серця та судин.

Для виготовлення перлової крупи зерна ячменю очищають від плівок, дроблять, шліфують і полірують. У результаті зерна крупи є ендоспермом, тобто частиною рослини, яка накопичує усі поживні речовини. У давні часи перлова каша вважалася делікатесом. Нині вона є не надто популярним продуктом, але даремно.

Особливістю перловки є довгий час її приготування, в порівнянні з іншими крупами. Знадобиться півтори години, аби зерна розварилися. При цьому вони дуже набухають, увібравши чимало води, але зберігають форму, гарнір виходить розсипчастий. Обсяг перлової каші в 5-6 разів перевершує початковий обсяг крупи.

В перловій крупі міститься чимало поживних речовин. Серед них вітамін Е і фолієва кислота. Вона багата на фосфор і калій.

Перлова також є джерелом лізину. Це – незамінна амінокислота, тобто така, яка не синтезується в організмі людини, а може надходити тільки з певними продуктами. Лізин називають «амінокислотою краси», адже він бере участь у синтезі колагену. Завдяки колагену тканини організму стають міцними та пружним, що дозволяє шкірі, нігтям і волоссю виглядати молодими та здоровими. Крім того, лізин  має імуномоделюючу, противірусну та антидепресантну дію.

Завдяки своїй калорійності – 330 Ккал на 100 грамів сухого продукту – перлова каша є дуже поживною та дає відчуття ситості надовго. Порцію готової страви 200 грамів міститиме 130 Ккал. Тож перловка чудовий варіант гарніру для тих, хто бажає схуднути або підтримувати фігуру.

Новое на сайте

  • Новини

Цей рецепт перевірено в редакції: найсмачніші та найніжніші пиріжки з капустою на дріжджовому тісті

Такі пиріжки з капустою ваші рідні уплітатимуть за обидві щоки. Пропонуємо найкращий рецепт пиріжків на…

10/04/2025 04:31
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 10 квітня

Ще кілька діб - і зима остаточно вгамується, вважають синоптики. 10 квітня ситуація на дорогах…

09/04/2025 23:26
  • Новини

Чому досвідчені квітникарі формують троянди на кшталт виноградної лози – ви будете здивовані

Щоб отримати довгі пагони плетистих троянд, придатниз для зрізання, кущ потрібно правильно формувати.

09/04/2025 22:55
  • Статті

Секрети молодості: як доглядати шкіру шиї у зрілому віці – відразу на десяток років помолодієте

Усі знають, що вік жінки видає не так обличчя, як шкіра шиї. Прості поради допоможуть…

09/04/2025 22:33
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 10 квітня 2025 року

Як поведеться Сонце? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

09/04/2025 21:56
  • Статті

Щоб не зіпсувати кашу: як вибрати пшоняну крупу без гіркоти

Яскрава золотиста каша з пшона, приправлена ​​олією або зварена на молоці, дуже смачна та корисна.…

09/04/2025 21:27