Новини

Чим великодня паска відрізняється від панеттоне і яка випічка смачніша

Відразу ж обмовимося, що панеттоне – це різдвяна випічка, на Великдень в Італії готують коломбу. Хоча саме панеттоне – найбільш популярна в Україні, звісно, після паски саме у великодні свята.

Раніше ми розповідали, як приготувати великодню паску швидкого приготування.

Паска, панеттоне і коломба – це традиційні святкові випічки, які часто вживають під час святкування Великодня. Хоча всі ці випічки мають схожий зовнішній вигляд і іноді можуть здаватися схожими на перший погляд, вони мають свої унікальні особливості та відмінності у рецептурі.

Великодня паска – це традиційна святкова випічка в православних країнах. Основні інгредієнти для паски включають борошно, дріжджі, масло, яйця, цукор, родзинки, цукати та різні спеції. Паска зазвичай прикрашається білою глазур’ю, цукровою пудрою, горіхами або сухофруктами. Відмінною рисою паски є її форма – високий циліндричний хліб з конічною вершиною.

Панеттоне – це італійські святкові ласощі, які традиційно вживають на Різдво та Новий рік. При приготуванні панеттоне використовують практично той же набір, що і для паски, але втричі менше борошна і втричі більше вершкового масла та жовтків. Таке тяжке тісто піднімає закваска. Саме вона – найголовніший компонент панеттоне. Через велику кількість масла та яєць тісто у панеттоне виходить вологим та смачним. Паска ж більш суха і повітряна.

Хоча все залежить від ваших уподобань.

Панеттоне має типову форму круглого дна з високими боками і шапочкою. Зовні ця італійська випічка схожа на нашу паску, тому така популярна саме на Великдень.

Коломба – це також італійський святковий хліб, який вживають під час Великодня. Основні інгредієнти для коломби такі ж, як у панеттоне: борошно, натуральні дріжджі, масло, яйця, цукор, цедра цитрусових та сухофрукти. Відмінною рисою коломби є її форма – хліб у формі голуба. Коломба також часто прикрашається ласощами та глазур’ю.

Хоча в класичну коломбу не кладуть цукати та родзинки, а замість глазурі верхівки прикрашають цукровим посипанням та горіхами.

Таким чином, хоча паска, панеттоне, коломба мають схожі інгредієнти і призначені для святкового вживання, вони мають свої унікальні особливості та відмінності в рецептурі, формі та смаку. Кожна з цих випічок має свою традицію та символіку, що робить їх незамінними компонентами святкового столу.

Читайте також на тему:

Паска на рідкому тісті;

Чому не виходить паска: типові помилки;

Пасха на жовтках – рецепт найсмачнішої великодньої випічки.

Новое на сайте

  • Статті

Ірина Білик: примадонні української естради – 55

6 квітня святкує свій 55-й день народження Ірина Білик. Ім’я співачки стало символом нової вітчизняної…

06/04/2025 23:26
  • Новини

Посипте грядки перед посівом цим простим засобом – і кабачки збиратимете ящиками

Досвідчені овочівники розповіли, чим потрібно підживити кабачки та цукіні, щоб урожаю вистачило і для власного…

06/04/2025 22:43
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 7 квітня

7 квітня очікується мокрий сніг у північних та місцями центральних областях, у західних - подекуди…

06/04/2025 21:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 7 квітня 2025 року

Чи варто турбуватися про здоров'я? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

06/04/2025 20:56
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 7 по 13 квітня

Яскравий та позитивний тиждень, особливо для тих, хто займається питаннями соціальної інтеграції, особистісного розвитку, професійної…

06/04/2025 19:50
  • Статті

Платимо за комуналку не виходячи з дому: як це зробити за допомогою телефону

Для того щоб сплатити комунальні послуги, вже давно не обов'язково в будь-яку погоду виходити з…

06/04/2025 18:59