Відразу ж обмовимося, що панеттоне – це різдвяна випічка, на Великдень в Італії готують коломбу. Хоча саме панеттоне – найбільш популярна в Україні, звісно, після паски саме у великодні свята.
Раніше ми розповідали, як приготувати великодню паску швидкого приготування.
Паска, панеттоне і коломба – це традиційні святкові випічки, які часто вживають під час святкування Великодня. Хоча всі ці випічки мають схожий зовнішній вигляд і іноді можуть здаватися схожими на перший погляд, вони мають свої унікальні особливості та відмінності у рецептурі.
Великодня паска – це традиційна святкова випічка в православних країнах. Основні інгредієнти для паски включають борошно, дріжджі, масло, яйця, цукор, родзинки, цукати та різні спеції. Паска зазвичай прикрашається білою глазур’ю, цукровою пудрою, горіхами або сухофруктами. Відмінною рисою паски є її форма – високий циліндричний хліб з конічною вершиною.
Панеттоне – це італійські святкові ласощі, які традиційно вживають на Різдво та Новий рік. При приготуванні панеттоне використовують практично той же набір, що і для паски, але втричі менше борошна і втричі більше вершкового масла та жовтків. Таке тяжке тісто піднімає закваска. Саме вона – найголовніший компонент панеттоне. Через велику кількість масла та яєць тісто у панеттоне виходить вологим та смачним. Паска ж більш суха і повітряна.
Хоча все залежить від ваших уподобань.
Панеттоне має типову форму круглого дна з високими боками і шапочкою. Зовні ця італійська випічка схожа на нашу паску, тому така популярна саме на Великдень.
Коломба – це також італійський святковий хліб, який вживають під час Великодня. Основні інгредієнти для коломби такі ж, як у панеттоне: борошно, натуральні дріжджі, масло, яйця, цукор, цедра цитрусових та сухофрукти. Відмінною рисою коломби є її форма – хліб у формі голуба. Коломба також часто прикрашається ласощами та глазур’ю.
Хоча в класичну коломбу не кладуть цукати та родзинки, а замість глазурі верхівки прикрашають цукровим посипанням та горіхами.
Таким чином, хоча паска, панеттоне, коломба мають схожі інгредієнти і призначені для святкового вживання, вони мають свої унікальні особливості та відмінності в рецептурі, формі та смаку. Кожна з цих випічок має свою традицію та символіку, що робить їх незамінними компонентами святкового столу.
Читайте також на тему:
6 квітня святкує свій 55-й день народження Ірина Білик. Ім’я співачки стало символом нової вітчизняної…
Досвідчені овочівники розповіли, чим потрібно підживити кабачки та цукіні, щоб урожаю вистачило і для власного…
7 квітня очікується мокрий сніг у північних та місцями центральних областях, у західних - подекуди…
Чи варто турбуватися про здоров'я? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Яскравий та позитивний тиждень, особливо для тих, хто займається питаннями соціальної інтеграції, особистісного розвитку, професійної…
Для того щоб сплатити комунальні послуги, вже давно не обов'язково в будь-яку погоду виходити з…