Новини

Готуємо великоднє частування: печемо міні-паски у паперових стаканчиках

Зовсім небагато часу залишилося до одного з найголовніших свят для всіх християн — Великодня. Пропонуємо вам ще один рецепт у “великодню скарбничку” — дуже смачні міні-паски в паперових стаканчиках, якими можна пригостити оточуючих.

Нескладний рецепт дозволить швидко приготувати оригінальне частування.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат “Великодній вінок”.

Інгредієнти:

Для паски:

  • молоко — 300 мл;
  • живі дріжджі — 25 г;
  • борошно — 700 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • вершкове масло — 100 г;
  • цукор — 150-200 г;
  • родзинки — 150 г;
  • ванільний цукор — 10 г.

Глазур:

  • желатин — 1 ст. л.;
  • цукор — 200 г;
  • вода — 2+6 ст. л.

Приготування

  1. Приготувати опару: змішати молоко, 2 ст. л. цукру, дріжджі та 200 г борошна. Залишити опару на 30 хвилин.
  2. Відокремте жовтки від білків. До жовтків додайте цукор, ванільний цукор і добре збийте віночком до білого.
  3. До білків додайте трохи солі та збийте міксером до піків.
  4. До опари додайте жовтки, перемішайте. Додати розтоплене вершкове масло. Потім акуратно вмішайте білки.
  5. Просійте борошно і замісіть тісто (місити мінімум 10 хвилин). Залишіть у теплому місці на 1 годину.
  6. Додайте в тісто родзинки та залиште ще на 30 хвилин.
  7. Розкладіть тісто по стаканчиках на 1/2 або на 1/3 залежно від того, яку шапочку хочете отримати. Залишіть ще на 20 хвилин. Випікайте в духовці 10 хвилин при 100°C і 25-30 хвилин при 180°C. Покрийте глазур’ю і прикрасьте на свій смак.
  8. Для глазурі змішайте 1 ст. л. желатину з 2 ст. л. води. До 200 г цукру додайте 6 ст. л. води та варіть після закипання 2-3 хвилини. Через 1 хвилину додайте набряклий желатин і вибийте міксером до потрібної консистенції (приблизно 3 хвилини).

Вас також можуть зацікавити новини:

Як збільшити пенсію: чи є сенс переходити на інший вид виплат чи подавати до суду (відео)

Кому і як вважають чорнобильські пенсії: як розібратися у формулах нарахувань

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на середу, 20 серпня: що новенького обіцяють синоптики

Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…

19/08/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 20 серпня 2025 року: на що чекати Землі?

Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…

19/08/2025 22:54
  • Статті

Сезонні ласощі без ризику: що важливо знати про кавун та диню

Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…

19/08/2025 22:16
  • Новини

Час – гроші: власникам квартир та будинків важливо сплатити їх до 1 вересня

Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…

19/08/2025 21:38
  • Статті

Чому з телефону зникають гроші, або про кнопковий телефон та інтернет

Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…

19/08/2025 20:47
  • Новини

Літній пиріг без яєць і молока – галета, яка підкорить усіх

Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…

19/08/2025 19:57