Статті

3 найвідоміші сумки у світі

Топ-3 найвідоміших сумки

Серед багатьох моделей аксесуарів від різних брендів і Будинків моди є кілька, які вже визнані класикою і ніколи не втрачають попиту. Мова про наступні моделі:

  • Galleria Bag від Prada;
  • Speedy від Louis Vuitton;
  • 2.55 від Chanel.

Вони не схожі на жодні інші, але є безліч моделей, які схожі на них. В Україні сумки жіночі у схожому дизайні можна купити на платформі Shafa, де вони доступні в асортименті. Також можна знайти і оригінали, як із сучасних, так і минулих колекцій. Втім, щоб правильно зорієнтуватися, важливо спочатку розібратися, що особливого в кожній з цих сумок.

Galleria Bag від Prada: названа на честь бутіка

Багато хто звикли, що культові сумки звуться на когось, як, наприклад, Birkin або Jackie bag. Але Prada у своїй хітовій моделі вирішила увічнити свій міланський бутік, який називається Galleria. Утім, унікальність цієї сумки не в цьому.

Galleria від Prada вирізняє особлива структура. Зумовлена вона особливим методом вироблення для телячої шкіри, який відкрив засновник бренду Маріо Прада. Метод називається Saffiano. Власне, саме із сап’янової шкіри і зроблений класичний тоут Galleria.

Особливу популярність сумки бренду здобули після зйомок у кіно («Диявол носить Prada») та скандальної фотосесії у 2015 році з оголеною Кім Кардаш’ян, з речей у якої була лише сумочка Прада. Та й нехай у кінострічці та на фотосеті засвітилися інші моделі, на тлі їхньої популярності зріс і попит на класичну Galleria.

Speedy від Louis Vuitton: з’явилася завдяки Одрі Хепберн

Культова модель сумки-саквояжу зі шкіри з ініціалами бренду є сумкою, що найбільше продається у світі. Причому така тенденція спостерігається вже понад 50 років буквально з моменту її випуску. Містка, практична, вона підійде і для щоденних образів, і в подорож.

До речі Speedy – це копія іншої сумки від Louis Vuitton. Спочатку компанія створила об’ємний саквояж для подорожей. І саме ця модель сподобалася Одрі Хепберн. Щоправда, через значний розмір носити щодня такий аксесуар було не дуже практично. На це й поскаржилася Одрі до сина засновника модного Будинку Жоржа Віттона. Він прислухався до зауваження і створив зменшену копію, назвавши її Speedy.

У класичному оформленні із монограмами Canvas модель проіснувала аж до середини 90-х. Вдихнув у неї нове життя і ще більше підвищив продаж Марк Джейкобс, який став біля керма модного Будинку Louis Vuitton. Він вирішив випустити колекцію хітової сумки у колаборації з художниками. Так з’явилися лінійки сумок із графіті від Стівена Спруса, та сумки-оммаж із зображеннями класичних картин від Джеффа Кунса. Варто відзначити, що і класичні моделі досі в моді, але й новинки були прийняті на «ура».

2.55 від Chanel: ікона моди

Мініатюрна каркасна стьобана сумка на довгому ремінці-ланцюжку відома кожній модниці. На цю модель випускається і найбільше реплік. Якщо врахувати, що вона була випущена в середині минулого століття і виникла взагалі випадково, то це вражає.

Так, спочатку в 1929 Коко Шанель створила першу модель цього аксесуара, але на той момент без ремінця. У ті роки було прийнято носити ридикюль у руках.

Ситуація змінилася через 26 років. За всі роки Коко вм’ялася втрачати сумочки, забуваючи їх скрізь, де була. Ось тут і осяяла її ідея створити елегантний ридикюль з довгим золотистим ланцюжком, який можна було б носити на плечі і не втрачати. Так народилось 2.55.

Через 30 років Карл Лагерфельд приклав руку до редизайну. Він змінив звичайну прямокутну застібку на фурнітуру Mademoiselle Lock і вплів у ланцюжок шкіряний ремінець. Сумочка заграла новими фарбами і почала продаватися ще активніше.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Статті

Магазин годинників і аксесуарів – бутик, який користується попитом у стильних людей

Годинник – це спеціальний «інструмент», завдання якого визначати час. Але стилісти та експерти модної індустрії…

21/05/2024 11:19
  • Новини

Починається видача безкоштовних продуктових наборів: де отримати гуманітарну допомогу

Як отримати безкоштовний набір продуктів від громадської організації. Реєстрація стартує вже сьогодні.

21/05/2024 10:55
  • Новини

Окупанти атакували “шахедами” сім областей України, є постраждалі — зведення на 21 травня

Росія вночі запустила по Україні "шахеди". Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у…

21/05/2024 09:28
  • Новини

Українців можуть позбавити пенсійних виплат: названо причини

Через що пенсії можуть припинити виплачувати і чи можна відновити виплати. Що передбачено законодавством.

21/05/2024 08:25
  • Новини

Свята і народні прикмети 21 травня – чому в цей день не можна ходити з розпущеним волоссям

21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку та…

21/05/2024 06:55
  • Новини

Такий рулет з варенням ви готуватимете через день: неймовірно ніжний і смачний

Рулети, які продаються в магазинах, здебільшого зовсім не тішать своїм складом, особливо якщо йдеться про…

21/05/2024 05:26