Новини

Здобна, волога, м’яка і волокниста паска: усі гості будуть запитувати цей рецепт

Український кулінарний блогер Марія Михальченко поділилася рецептом приготування вологої та дуже смачної паски.

Раніше ми розповідали, як приготувати паску на жовтках.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 250 мл молока,
  • 50 г цукру,
  • 30 г пресованих дріжджів,
  • 200 г борошна.

Для замішування тіста:

  • 250 г цукру,
  • 125 мл сметани,
  • 3 жовтки,
  • 2 яйця,
  • 2 пакетики ванільного цукру,
  • 125 г вершкового масла,
  • 100 мл олії,
    2 ст. л коньяку або рому,
  • щіпка солі,
  • цедра 1 апельсина або лимона – за бажанням,
  • 150-200 г сухофруктів.

Приготування:

  1. Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріджі, розчиніть їх добре в молоці, всипте цукор і борошно, розмішайте віночком до однорідності.
  2. Накрийте миску плівкою і нехай опара підходить 40-45 хвилин у теплому місці.
  3. У велику миску всипте цукор, щіпку солі, вбийте яйця та жовтки, додайте ванільний цукор, сметану, цедру апельсина. Щоб паска довго залишалася свіжою, додайте 2 ложки коньяку або рому. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Візьміть віночок і перемішайте до однорідності.
  4. Додайте масло розтоплене та олію рафіновану, знову все розмішайте. Влийте опару і частинами введіть просіяне борошно. Замісіть еластичне тісто. Чим довше вимішуватимете, тим випічка буде краще. І не переборщіть з мукою.
  5. Тісто забираємо в миску і накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплому місці на 2 години.
  6. Із тіста потрібно сформувати пласт і викласти зверху сухофрукти, перемішані з борошном. Перемісити, щоб сухофрукти перемішали з тістом. Поділити тісто на шматочки і сформувати паски. Викласти у формочки, заповнивши їх на 1/3.
  7. Накрити плівкою та залишити підходити на 1 годину. Після цього змастити верхівки пасок жовтком.
  8. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 45-60 хвилин, все залежить від розміру пасочок, чим вони більше, тим більше потрібно часу для їхнього випікання.

Новое на сайте

  • Новини

Пенсіонерам дозволили «збільшити» розмір пенсії: як це зробити

Ваша майбутня пенсія може бути вищою – якщо ви скористаєтеся змінами, які щойно набули чинності.…

12/07/2025 08:30
  • Новини

Ця кава – небезпечна: яку каву не варто купувати в магазині та як обрати якісну

Приємний аромат і красива упаковка – ще не ознака хорошої кави. Дізнайтеся, як не помилитися…

12/07/2025 07:35
  • Новини

З 17 липня 2025 року ТЦК не зможуть штрафувати за неоновлення військово-облікових даних: що потрібно знати

Починаючи з 17 липня 2025 року, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)…

12/07/2025 06:37
  • Новини

Погода на вихідні 12-13 липня: до чого готуватися

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

11/07/2025 23:59
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 12 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

11/07/2025 23:29
  • Новини

Чи варто обривати вуса у гарбузових: розвінчуємо популярні міфи

Вуса гарбузових – корисний елемент, що допомагає рослині триматися на опорах. Але чи потрібно їх…

11/07/2025 22:59