Можна почути, що коричневі та червоні вкраплення можна частіше побачити в домашніх яйцях, що у магазинних таких дефектів практично немає.
Раніше ми розповідали, для чого досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.
Це досить просто. На фабриках яйця просвічуються та відбраковуються, тому у продаж потрапляють яйця без кров’яних цяток.
Але бувають винятки, це стосується яєць із коричневою шкаралупою. Вона гірше просвічується, тому деякі червоні цятки можуть залишитися непоміченими.
Домашні ж яйця ніхто не просвічує. Згідно зі статистичними даними, близько 15% усіх курячих яєць мають червоні чи коричневі вкраплення.
Вся справа в тому, що коли яйце формується, воно оточується жовтковим мішечком, який наскрізь пронизаний кровоносними судинами, коли жовток дозріває, він звільняється з цього мішечка і частина крові з судин потрапляє в жовток.
Також експерти вважають, що чим старша курка, тим частіше у яйцях з’являються кров’яні вкраплення.
А ще, на появу кривавих цяток у жовтку може впливати генетична схильність курей.
Чи варто їсти такі яйця – кожен вирішує сам для себе. Якщо ви любите свіжі яйця без термічної обробки, краще з червоними вкрапленнями не вживати. Після термічної обробки таке яйце не завдає жодної шкоди здоров’ю людини. Якщо ви готуєте омлет або млинці, то краще видалити червоні цятки, щоб потім їх не спостерігати в готовому продукті.
Сучасний ринок спортивного харчування переповнений яскравими упаковками та гучними гаслами: "без цукру", "sugar free", "0%…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Природний екстракт прополісу здатний не лише зміцнити коріння та пагони, а й підвищити стійкість рослин…
Ніжний бульйон, м’яке куряче м’ясо та пухкі галушки з легким ароматом часнику — цей суп…
Подорож маршрутом Ужгород – Будапешт стала одним із найпопулярніших напрямків для жителів західної України, студентів, туристів та…