Можна почути, що коричневі та червоні вкраплення можна частіше побачити в домашніх яйцях, що у магазинних таких дефектів практично немає.
Раніше ми розповідали, для чого досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.
Це досить просто. На фабриках яйця просвічуються та відбраковуються, тому у продаж потрапляють яйця без кров’яних цяток.
Але бувають винятки, це стосується яєць із коричневою шкаралупою. Вона гірше просвічується, тому деякі червоні цятки можуть залишитися непоміченими.
Домашні ж яйця ніхто не просвічує. Згідно зі статистичними даними, близько 15% усіх курячих яєць мають червоні чи коричневі вкраплення.
Вся справа в тому, що коли яйце формується, воно оточується жовтковим мішечком, який наскрізь пронизаний кровоносними судинами, коли жовток дозріває, він звільняється з цього мішечка і частина крові з судин потрапляє в жовток.
Також експерти вважають, що чим старша курка, тим частіше у яйцях з’являються кров’яні вкраплення.
А ще, на появу кривавих цяток у жовтку може впливати генетична схильність курей.
Чи варто їсти такі яйця – кожен вирішує сам для себе. Якщо ви любите свіжі яйця без термічної обробки, краще з червоними вкрапленнями не вживати. Після термічної обробки таке яйце не завдає жодної шкоди здоров’ю людини. Якщо ви готуєте омлет або млинці, то краще видалити червоні цятки, щоб потім їх не спостерігати в готовому продукті.
Передати житло тому, хто допомагає, – гарна ідея. Але оформити це можна по-різному, і від…
Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…
Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…
З початку 2025 року ПУМБ став лідером серед банків в онлайн-кредитуванні малого бізнесу. Така динаміка…
Для клієнтів одного з найпопулярніших банків країни ввели важливі зміни. До коли відтепер можна користуватися…
Пенсіонер Юрій Петренко вважає, що Пенсійний фонд незаконно перерахував його пенсію за двоскладовою формулою. Розбирається…