Новини

Готуємо смачно: пиріг з черемшею та яйцями – неймовірно пікантний смак весни, який не можна забути

Раніше ми розповідали вам, чим корисна черемша. А також радили не прогаяти можливість розкуштувати пхали з черемші.

Пиріг з черемшею та яйцями

Ароматна, трохи пікантна начинка з додаванням черемші знайде своїх шанувальників. Мало того – ваші гості гадатимуть, а що ж таке секретне ви поклали в пиріг, що від нього не відірватися.

Інгредієнти

Тісто листкове бездріжджове – 400 грамів, яйця – 4 штуки, сир – 80 грамів, черемша, зелена свіжа цибуля і кріп – пучок, олія – 1 столова ложка, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Заздалегідь дістати з морозильної камери листкове тісто.
  • Кріп, черемшу та зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно нарізати.
  • Викласти черемшу, цибулю та кріп у сковороду з розігрітою олією і тушкувати на невеликому вогні 3-4 хвилини.
  • Зелень викласти в миску і на тертці натерти сир.
  • Додати одне яйце, сіль та чорний перець і добре перемішати.
  • Духовку розігріти до 180 градусів.
  • Тісто розкотити і вирізати з нього коло того ж діаметра, що і форма для випічки.
  • Решту тіста розкотити у широку смужку тієї ж довжини, що і бортик форми.
  • Форму для випікання змастити олією.
  • Коло тіста укласти на дно форми, а смужку – по борту. Акуратно защипнути краї тіста на стику.
  • Пройтися дном пирога виделкою, зробивши проколи в тісті.
  • Викласти начинку із зелені та сиру на тісто.
  • Зробити в зелені три невеликі заглиблення і акуратно влити в них по яйцю.
  • Краї тіста загорнути на пиріг і прикрити ними начинку, залишивши віконце посередині.
  • Випікати пиріг 25-30 хвилин при 180 градусах.

Новое на сайте

  • Новини

Сонце заспокоїлося? Чи варто хвилюватися 24 листопада: прогноз геомагнітної активності

Магнітні збурення формуються через активність Сонця. Викиди корональної маси та посилені потоки сонячного вітру здатні…

23/11/2025 21:00
  • Новини

24 листопада Україну накриє контрастна погода: куди прийде спека, а куди — сніг

Від мінусових ночей до майже весняного тепла. Чим здивує понеділок?

23/11/2025 20:00
  • Новини

Секрет мега врожайності: морква, посіяна восени, дає кращі коренеплоди

Як підготувати грядки зараз, щоб навесні зібрати рекордну кількість моркви. Дві техніки підзимового посіву, які…

23/11/2025 19:00
  • Новини

Салат із “пекінки” та горошку: його готують за 10 хвилин

Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…

23/11/2025 18:00
  • Новини

Гороскоп на 24 -30 листопада: кар’єра, почуття й інтуїція — головні тенденції нового тижня

Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…

23/11/2025 17:00
  • Новини

Як правильно варити картоплю: кулінари поставили крапку у вічній суперечці

У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…

23/11/2025 16:00