Новини

Чи правильно ви готуєте підливу: ваша страва може стати в рази смачнішою

Щоб зробити підливу густішою, зазвичай додають борошно. Але робити це треба так, щоб підлива вийшла однорідною, без грудок.

  • У холодну сковороду налийте олію, додайте трохи вершкового масла і поставте на невеликий вогонь. Сковорода не має перегрітися.
  • Щойно масло розтане, додайте просіяне борошно і відразу починайте перемішувати.
  • Обсмажувати борошно потрібно кілька хвилин до легкого карамельного відтінку.
  • Після цього невеликими порціями влийте бульйон, постійно перемішуючи.

Якщо ви хочете додати у підливу овочі, обсмажте їх заздалегідь.

Додайте їх разом зі спеціями, коли весь бульйон буде в сковороді, а підливка матиме повністю однорідну текстуру.

Новое на сайте

  • Новини

Українці зможуть отримати безкоштовні ліки та медвироби – Кабмін оновив список

З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…

20/08/2025 20:52
  • Новини

Ідеальні котлети: поради, які знають не всі господині

Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…

20/08/2025 19:49
  • Новини

50 000 гривень за народження дитини: в Україні посилюють підтримку сімей

Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…

20/08/2025 18:54
  • Новини

Чи можна втратити пенсію за кордоном: що загрожує українцям, якщо не подали заяву до ПФУ

Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…

20/08/2025 17:54
  • Статті

Не дали виплату за поранення: що робити та куди звертатися

Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…

20/08/2025 16:21
  • Статті

Як зробити поїздку за кордон легкою та приємною

Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…

20/08/2025 15:59