Новини

Весняне меню: що приготувати з першої зелені – м’ятні домашні пряники збережуть холодок ранньої весни

Коли на прилавках з’являється перша зелень, зокрема шпинат, щавель, черемша, перша м’ята, кропива – очі розбігаються. І ми купуємо, робимо салати, варимо зелені борщі.

Ми поділимося з вами деякими оригінальними рецептами, які, безперечно, поповнять вашу скарбничку улюблених страв.

М’ята

М’ята допомагає при розладах травлення, стимулює відтік жовчі, покращує кровообіг, підвищує еластичність судин.

Свіжі листочки м’яти додають у салати, супи, особливо в овочеві або молочні.

Сушене листя м’яти годиться для м’ясних, грибних та рибних страв, кондитерських виробів та випічки.

Пряники м’ятні

Інгредієнти

М’ятний сироп – 350 мілілітрів, борошно пшеничне – 250-270 грамів, листя м’яти (подрібнені) – 40-50 грамів, олія соняшникова – 1 столова ложка, розпушувач – 10 грамів.

Приготування

  • У глибокій мисці з’єднати м’ятний сироп, подрібнене м’ятне листя і олію.
  • В окремій посудині змішати борошно з розпушувачем.
  • Замісити м’яке тісто, щоб злегка липло до рук. Якщо тісто сильно липне, потрібно додати невелику кількість борошна.
  • Сформувати з тіста джгут, розрізати на шматочки і зліпити кульки розміром трохи більші за волоський горіх.
  • Розмістити пряники на деку, застеленому пекарським папером, і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

Господині на замітку: іноді в готове пряникове тісто додають відвар м’яти – 50 грамів м’яти на 1 літр води, за бажанням до нього можна додати цукор – 2 столові ложки.

Новое на сайте

  • Статті

Якщо ви запідозрили інтернет-шахрайство: як подати заяву до кіберполіції

Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.

06/07/2025 15:56
  • Статті

SOS після сонця: 3 прості маски для спасіння шкіри

Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…

06/07/2025 14:27
  • Новини

Парламент продовжить воєнний стан і мобілізацію до листопада: шістнадцяте рішення поспіль

На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…

06/07/2025 13:36
  • Новини

Кислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…

06/07/2025 11:58
  • Новини

Пенсії як привілеї: чому кожен п’ятий українець отримує особливі виплати

В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…

06/07/2025 10:59
  • Новини

Новий урожай українських кавунів вже у продажу: чому дорого і що буде далі

Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…

06/07/2025 09:54