Новини

Весняне меню: що приготувати з першої зелені – не проґавте можливість розкуштувати пхалі з черемші

Ці рослини надзвичайно корисні, особливо після зими, коли багато хто з нас стикається з авітамінозом. Ось тільки ми не завжди знаємо, що з них приготувати. Ми поділимося з вами деякими оригінальними рецептами, які, безперечно, поповнять вашу скарбничку улюблених страв.

Черемша

Черемша, або, як її ще називають, дикий часник, допомагає привести в норму тиск, запобігає відкладенню солей, рослина корисна для шкіри, а також знижує ризик виникнення раку шлунка.

Стебло, листя та цибулина черемші їстівні й нагадують за смаком зелену цибулю.

З черемші роблять салати, соуси, варять супи і використовують як начинку для пирогів. Сушити зелень не можна, вона втрачає корисні властивості.

Пхалі** з черемші

Інгредієнти

Черемша – 250 грамів, волоські горіхи – 70 грамів, часник – 1-2 зубчики, цибуля – 1 штука, хмелі-сунелі – 1/2 чайної ложки, оцет – 1 столова ложка, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • Листя черемші ретельно промити.
  • Відварити в гарячій воді 4-5 хвилин до м’якості. Потім опустити в миску з холодною водою. Відкинути на друшляк і обсушити за допомогою паперових рушників.
  • Волоські горіхи крупно порубати і обсмажити на сухій сковороді до розкриття аромату.
  • Дрібно нарізати цибулю та часник.
  • Подрібнити всі інгредієнти у блендері.
  • Додати в масу оцет, сіль та спеції, скачати кульки і прикрасити їх за смаком.

**Пхалі це традиційна грузинська закуска на основі горіхів, різних овочів або зелені та спецій

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 3 червня

У вівторок, 3 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть…

02/06/2025 22:31
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 3 червня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Як поводитися метеозалежним людям?

02/06/2025 21:42
  • Статті

Таємниці Зелених свят: магія освячених трав

Трійця, одне з найбільших християнських свят, яке відзначають на п'ятдесятий день після Великодня. Тому свято…

02/06/2025 20:59
  • Новини

Як приготувати смачний шпинат за 10 хвилин: від такого гарніру ви точно не відмовитеся

Шпинат може бути не тільки корисним, а й справді смачним. Розкажемо, як швидко обсмажити його…

02/06/2025 19:58
  • Статті

Печіння і простріли: чим небезпечний такий біль – не чекайте, щоб саме минулося

Ви регулярно відчуваєте мурашки або простріли в якійсь частині тіла? З'явився біль у відповідь на…

02/06/2025 18:59
  • Новини

Другий раунд переговорів між Україною та Росією завершився: чекаємо на третій

У понеділок, 2 червня, у Стамбулі (Туреччина) відбувся другий раунд переговорів між делегаціями України та…

02/06/2025 17:48