Що говорять про сало медики-кардіологи? Так, на думку фахівців, сало містить вітаміни групи В, вітамін Д, калій, магній, фосфор, кальцій, залізо, а також необхідну для зростання клітин організму та нормальної роботи мозку, нирок та печінки жирну кислоту — арахідонову.
Раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна їсти сало.
Також сало має високу енергетичну цінність – калорійність, що дуже важливо для функціонування нашого організму в осінньо-зимовий період.
Саме ця висока калорійність, а також вміст холестерину є головним мінусом сала. Особливо для серцево-судинної системи. Звичайно, негативний вплив матиме місце при регулярному споживанні сала.
Сало може викликати серйозні наслідки, якщо у вас є захворювання печінки, жовчного міхура і підшлункової залози. Але при правильному і збалансованому харчуванні сало можна вживати навіть після інфаркту, звичайно рідко і в мінімальних дозах і обов’язково з великою кількістю свіжих овочів.
Клітковина, на яку багаті свіжі овочі уповільнює всмоктування «поганого» холестерину. Що стосується норми вживання сала, то якщо у вас немає перелічених вище хвороб на день можна вживати не більше 30-40 грамів сала.
Багато українців не знають, що прострочена перевірка газового лічильника може обернутися значними переплатами.
Синоптик Наталка Діденко так говорить про погоду в середу: "Холодна погода, місцями навіть із нулями…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Що про це говорять астрофізики?
Кістковий бульйон називають рідким золотом і приписують йому чи не магічні властивості. Але як це…
Українці продовжують шукати захист у країнах ЄС: влітку 2025 року їх побільшало на 31 тисячу.…
Рецепт «Чушка Бюрек» - смачний і корисний спосіб включити болгарський перець до раціону, особливо в…