Новини

Ніжне м’ясо з чорносливом, яке просто тане в роті: легкий рецепт смачної вечері

Подавайте яловичину з чорносливом з вареним рисом або картопляним пюре. Це буде дуже смачно!

Інгредиенти:

  • яловичина – 1 кг;
  • чорнослив – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • коріандр мелений – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець запашний горошок – 5-6 шт.;
  • лист лавровий – 2 шт.;
  • вода – 800 мл;
  • олія – для смаження.

Нещодавно ми розповідали, як приготувати ніжні рибні котлети із секретним інгредієнтом.

 

Приготування:

  1. Велику цибулину наріжте соломкою та обсмажте до м’якості на олії.
  2. Додайте моркву, натерту на великій тертці, і обсмажуйте овочі ще 6 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
  3. Готову засмажку викладіть у миску.
  4. Додайте в сковороду трохи олії, збільшіть вогонь. Яловичину наріжте на середні шматочки. Коли олія нагріється, викладіть в неї м’ясо і готуйте, помішуючи, поки не випарується м’ясний сік, а шматочки м’яса не підрум’яняться.
  5. Поверніть засмажку в сковороду, перемішайте. Додайте воду, накрийте кришкою і зменшіть вогонь.
  6. Тушкуйте яловичину, помішуючи час від часу ще 45 хвилин.
  7. Коли м’ясо буде готове, додайте в сковороду томатну пасту, спеції та цукор. Посоліть за смаком і готуйте ще хвилин 15.
  8. Чорнослив промийте у воді, додайте до м’яса та тушкуйте ще 15 хвилин.
  9. Готову яловичину з чорносливом розкладіть по тарілках, додайте гарнір і подавайте до столу гарячою.

Смачного!

Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування

Понаднормовий стаж 2024 – як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00
  • Новини

Можуть залишитися без пенсії: кого у 2026 році торкнуться нові вимоги до стажу

У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Це може стати…

14/12/2025 13:00
  • Новини

Швидкий рецепт випічки до свят: як приготувати різдвяне печиво за 25 хвилин

Різдво асоціюється з домашнім затишком й смачною випічкою, але не всі готові проводити години на…

14/12/2025 12:00
  • Новини

Українцям компенсують сотні кіловат електроенергії: хто першим отримає допомогу від держави

Під час опалювального сезону частина споживачів може отримати грошову компенсацію за спожиту електроенергію. Виплати здійснюють…

14/12/2025 11:00
  • Новини

Позбудьтесь негайно шкідливої звички : чому читати новини в темноті зі смартфона небезпечно

Під час вимкнень світла багато людей інстинктивно тягнуться до смартфона. Лікарі пояснюють, чому читання новин…

14/12/2025 10:00