Новини

Ідеальне тісто для вареників на воді – ніжне, не рветься та не розварюється: у чому секрет

Кожна господиня має свій рецепт тіста, хтось замішує його на молоці, хтось на кефірі, а хтось на воді. Чи варто використовувати яйця? Цей інгредієнт багато хто вважає зайвим, але щоб тісто не розповзалося і тримало форму, не розварювалося при приготуванні, яйце потрібно додавати. Ще одним цікавим та викликаючим питання інгредієнтом є соняшникова олія.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто на вареники  на кефірі.

Виявляється, господині його додають, щоб зробити тісто більш м’яким і ніжним.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 200 мл води
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 чайні ложки соняшникової олії

Приготування:

  1. Просійте борошно у велику миску та додайте сіль. Добре перемішайте.
  2. Зробіть поглиблення в центрі борошна та розбийте в нього яйце.
  3. Залийте водою і почніть повільно перемішувати борошноз яйцем і водою, спочатку за допомогою ложки, а потім перейдіть до замішування тіста руками, не забудьте додати масло.
  4. Добре замісіть тісто, поки воно не стане гладким та еластичним. Якщо тісто занадто липне до рук, додайте трохи борошна.
  5. Покрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин для відпочинку.
  6. Після відпочинку тісто готове до розкочування. Розділіть його на кілька рівних частин.
  7. Поступово розкачуйте кожну частину тіста на припудреній мукою поверхні в тонкий коржик завтовшки близько 2-3 мм.
  8. Виріжте маленькі кола за допомогою склянки або іншого круглого предмета.
  9. На кожне коло покладіть начинку на ваш вибір (наприклад, картопля, сир, м’ясо, ягоди тощо)
  10. Складіть коло навпіл, притисніть краї і добре защипніть, щоб вареник не розвалився при варінні.
  11. Готові вареники можна зварити в киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть на поверхню (близько 3-5 хвилин).
  12. Злийте воду та подайте вареники гарячими зі сметаною або іншим соусом на ваш вибір.

Смачного!

Новое на сайте

  • Статті

Як отримати здорові рослини та гарні врожаї: головні правила підживлення

Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…

19/11/2025 16:47
  • Новини

ДТЕК розв’язав проблему дефіциту газу в Україні: перший вантаж із США вже прибув у Литву

Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.

19/11/2025 16:30
  • Новини

Квитки на електрички миттєво, без черг: «Укрзалізниця» спрощує життя пасажирам

Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?

19/11/2025 15:50
  • Новини

Озимий часник буде розміром з кулак: сім простих секретів вирощування

Саме час садити озимий часник! Дотримуйтесь простих порад досвідчених агрономів і отримаєте великий урожай.

19/11/2025 15:20
  • Новини

«Оселедець під шубою» по-новому: готуємо знаменитий салат у рожевих млинцях

Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.

19/11/2025 14:51
  • Новини

Кілька українських міст можуть піти під воду: у чому причина

Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…

19/11/2025 14:06