За допомогою цього інгредієнта рис виходить розсипчастим і білосніжним.
Навіть сорти з сіруватим або жовтуватим рисом при варінні будуть білими.
Але перш, ніж називати цей інгредієнт, важливо зазначити, що перед приготуванням рис потрібно ретельно промити доти, доки вода не стане абсолютно прозорою.
Досвідчені господині іноді рекомендують правило 7 промивань, воно в цьому випадку ідеально спрацює, головне не перестаратися та не пошкодити структуру самого рису.
У такому разі зварити його розсипчастим буде проблематично, все має бути у міру.
Також на процес варіння та результат впливає правильна пропорція рису та води. Так, для двох склянок рису потрібно буде взяти чотири склянки води.
І не забуваємо про секретний інгредієнт – лимонний сік. Його знадобиться трохи менше чайної ложки. Додають сік у каструлю при варінні. Якщо у вас немає лимона, щоб вичавити з нього сік, то можна скористатися оцтом – краще яблучним.
І дозування має бути меншим – половина чайної ложки. В іншому випадку страва матиме оцтовий смак. Лимонний сік або оцет допомагає зберегти правильну текстуру зерен і зробити кашу більш білою.
Українці продовжують траплятися на добре відпрацьовані хитрощі зловмисників: фішингові посилання, дзвінки від "банків" та хибні…
Тривога перед операцією — часте явище, особливо у людей похилого віку. Чому ми боїмося хірургічного…
За збирання грибів без дозволу можуть штрафувати. Розбираємося, чи це правда і кому потрібен «лісовий…
Зима близько, а разом із нею й нові рахунки за комуналку. Чи потрібно українцям готуватися…
Міністерство оборони додало додаток «Резерв+» нову функцію — дистанційну оплату.
Якщо звичайна запечена картопля вам набридла, спробуйте цю версію із сиром, беконом та вершковою начинкою.…