Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого рис обов'язково потрібно промивати і замочувати, справа не тільки в...

Для чого рис обов’язково потрібно промивати і замочувати, справа не тільки в розсипчастості та смаку

Этот материал также доступен на русском языке
Приготування рису можна порівняти з мистецтвом, адже іноді найменша помилка може призвести до того, що він може переваритися, склеїтися та нагадувати непривабливу клейку кашу. Саме тому важливе замочування та промивання крупи. Але це ще не все.

Справді, промивання рису та його замочування на певний час дає гарний результат, каша чи плов виходить не тільки смачною, але й розсипчастою – зернятко відокремлюється від зернятка.

Раніше ми розповідали, чим корисний рис.

Але промивання та замочування потрібні і в інших цілях, дуже важливих для нашого здоров’я.

Рис, як і інша крупа, при вирощуванні обробляється проти шкідників і хвороб, а також підгодовується різними препаратами для кращого врожаю. Після збирання крупи її можуть обприскувати препаратами для зберігання. Тому так важливо ретельно промивати рис, а ще краще замочувати, щоби всі шкідливі речовини вимилися з крупи.

Але треба не перестаратися, так деякі господині замочують рис на ніч, а потім при варінні він виходить наче клейстер.

Досвідчені кухарі не рекомендують замочувати рис у холодній воді, краще для цього взяти злегка підігріту воду та обов’язково її підсолити. Так вдасться не порушити структуру зерна.

На кілограм рису потрібно взяти трохи більше трьох літрів води. Щодо солі, то цілком вистачить 2 столових ложок на цю кількість води.

Якщо рис має сторонній запас, то першу воду потрібно злити. Зазвичай замочують не більше двох годин. Потім рис промивають під теплою проточною водою.

Справа в тому, що при промиванні холодною водою рис може потріскатися, а тепла вода збереже його первісний вигляд.

Тільки після цього потрібно приступати до приготування рису.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні