Дієтологи розповіли, з якими продуктами не можна поєднувати рис і як його потрібно правильно їсти.
Раніше ми розповідали, навіщо рис потрібно замочувати та промивати.
Так, рис можна вживати з морепродуктами, грибами, водоростями, цибулею, морквою та кабачками.
А ось рис із м’ясом – це табу. Таке поєднання може стати причиною проблем із травленням.
Не варто їсти рис із крохмалистими продуктами, такими як: цвітна капуста, баклажани, буряк.
Хоч і рис вважається дієтичним, але людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту та діабетом вживання цієї крупи краще обмежити.
Що стосується самого вживання рису, то медики рекомендують не їсти кашу, яка довго зберігалася в холодильнику, оптимально – не більше двох діб.
Також відразу після приготування рису його потрібно поставити в холодильник, так як він може швидко зіпсуватися.
Ще одна примітка, білий рис може призводити до алергії, тому хронічним алергікам слід спостерігати за своїм самопочуттям.
Протипоказаний рис і при хронічних запорах, постарайтеся його вживати не часто.
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…
Скандальний закон, ухвалений без особливої уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…