Новини

Для чого розумні господині при смаженні цибулі додають трохи соди: ви будете здивовані

І таким інгредієнтом виявилася звичайна сода, погодьтеся, при приготуванні цибулі – це дивний інгредієнт. Що він дає?

Раніше ми розповідали, як зберегти цибуля до весни.

Посмажити цибулю, на перший погляд, завдання з простих, але варто тільки відвернутися на хвилину, як цибуля підгоріла. Досвідчені господарочки перевірили, що саме сода убезпечить від підгоряння. А також надасть цибулі золотистого кольору.

Але соду в цибулю додавати відразу на початку смаження не варто. Нехай цибуля добре «схопиться» і тільки потім треба додати трохи соди. Зазвичай кулінари радять додавати трохи менше третини чайної ложки на 300 г цибулі. Запам’ятайте, що надмірна кількість соди впливає на смак.

Сода прискорює процес карамелізації цибулі та посилює її аромат. За допомогою соди цибулю можна обсмажувати для супу, фаршу, салатів та інших страв.

Обов’язково спробуйте цей метод.

Новое на сайте

  • Новини

Найгірший врожай за 10 років: ціни на олію в Україні злетять

Негода знищила врожай 2025 року. На нас чекає дефіцит соняшникової олії та надвисокі ціни.

14/10/2025 06:30
  • Новини

Деякі пенсіонери можуть отримати доплату за стаж: як розрахувати суму у 2025 році

Понаднормовий стаж — це трудовий стаж, який перевищує встановлену законом мінімальну норму. Людина, яка працювала…

14/10/2025 05:31
  • Новини

Соціальні виплати під замком: чому в Україні не підіймають пенсії до належного рівня

Війна гальмує соцдопомогу. Що ховається за низьким прожитковим мінімумом?

14/10/2025 05:00
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 14 жовтня

Яка буде синоптична ситуація в країні?

13/10/2025 23:59
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 14 жовтня 2025 року

  Що обіцяють нам астрофізики на вівторок?

13/10/2025 23:37
  • Новини

Небезпечні сусіди: дерева, які можуть зашкодити вашому будинку

Гарні дерева біля будинку – це не завжди благо. Деякі з них можуть зруйнувати фундамент,…

13/10/2025 23:11