Так, у Державному медичному університеті в Шеньяні (Китай) виявили, що кава знижує ризик зараження коронавірусом. Результати дослідження були опубліковані в BMC (BioMed Central).
Раніше ми розповідали, з якими продуктами не можна поєднувати каву.
Вчені дійшли висновку, що якщо в раціоні харчування є продукти, які багаті на поліфеноли (наприклад, овочі), то це забезпечує активну імунну відповідь при COVID-19 і полегшує симптоми цього захворювання. Китайські вчені поставили за мету з’ясувати, чи може вживання кави (у якій також містяться ці рослинні пігменти, поліфеноли) бути профілактикою коронавірусу.
Справді, кава здатна перешкоджати проникненню SARS-CoV-2 та його штамів (Альфа, Дельта та Омікрон) у клітини людського тіла.
Вся справа в тому, що вживання напою впливає на активність катепсину L, який у свою чергу сприяє інфікуванню ковідом. Вчені з’ясували, що вживання кави блокує зараження.
Дослідники вважають, що захисні властивості кави обумовлені тим, що в ній міститься поліфенол, хлорогенова кислота (CGA) і психоактивна речовина – кофеїн. Саме хлорогенові кислоти здатні знижувати інтенсивність запальних процесів у організмі. Також кофеїн стимулює роботу імунної системи. А це дуже важливо під час сезонних сплесків застудних захворювань.
У Вашингтоні відбулася зустріч президентів США та України за участю європейських лідерів. На порядку денному…
Ви чесно працювали десятиліттями, але у розрахунках пенсії вам «зрізали» частину заробітку й стажу. І…
Твердий, м’який чи кисломолочний? Кожен вид сиру має свої переваги, але є сорти, які вважають…
Право власності на земельну ділянку — це можливість володіти, користуватися та розпоряджатися нею на власний…
Вівторок в Україні буде сонячним, прогнозують синоптики. Антициклон на ім'я Kyra (карта) зумовить всюди суху…
Зубний біль завжди виникає вчасно, але особливо неприємно, коли він турбує вночі. У такі моменти…