Гарбуз – корисний та доступний овоч, який містить масу корисних речовин. Тільки каротину в ньому у 5 разів більше, ніж у моркві.
Раніше ми розповідали, як вибрати гарбуз.
Є у складі також мікроелементи (калій, магній, кальцій, залізо) та клітковина. Калій та магній, що містяться в м’якоті гарбуза, сприятливо впливають на роботу серця.
Калій необхідний для підтримки ендотеліальної функції судин, нормального рівня артеріального тиску, магній також бере участь у регуляції кров’яного тиску, сприяє кращому засвоєнню вітамінів В1, В6, С.
Що стосується способів вживання, то в сирому вигляді гарбуз гірше перетравлюється і може спровокувати здуття живота. Тому найкраще рішення – вживання овочів після термічної обробки. Наприклад, у запеченому та відвареному вигляді. Гарбуз має низьку калорійність, але високий глікемічний індекс. Це означає, що його вживання може спричинити різке підвищення рівня цукру в крові. Тому гарбуз небезпечний для людей з цукровим діабетом. А ще, від вживання гарбуза краще відмовитися при загостреннях шлунково-кишкового тракту (хронічного гастриту, коліту, виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки), панкреатиту та жовчнокам’яної хвороби.
Оскільки овоч стимулює моторну функцію шлунка, що може спричинити біль. Та й здоровим людям не слід захоплюватися цим овочем, за добу достатньо з’їдати не більше 200-300 г.
Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…
Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…
Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…
Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…
Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…
Хто має оплачувати повірку газових лічильників та коли це потрібно робити. Усі нюанси процедури.