Новини

Для чого рис обов’язково потрібно промивати і замочувати, справа не тільки в розсипчастості та смаку

Справді, промивання рису та його замочування на певний час дає гарний результат, каша чи плов виходить не тільки смачною, але й розсипчастою – зернятко відокремлюється від зернятка.

Раніше ми розповідали, чим корисний рис.

Але промивання та замочування потрібні і в інших цілях, дуже важливих для нашого здоров’я.

Рис, як і інша крупа, при вирощуванні обробляється проти шкідників і хвороб, а також підгодовується різними препаратами для кращого врожаю. Після збирання крупи її можуть обприскувати препаратами для зберігання. Тому так важливо ретельно промивати рис, а ще краще замочувати, щоби всі шкідливі речовини вимилися з крупи.

Але треба не перестаратися, так деякі господині замочують рис на ніч, а потім при варінні він виходить наче клейстер.

Досвідчені кухарі не рекомендують замочувати рис у холодній воді, краще для цього взяти злегка підігріту воду та обов’язково її підсолити. Так вдасться не порушити структуру зерна.

На кілограм рису потрібно взяти трохи більше трьох літрів води. Щодо солі, то цілком вистачить 2 столових ложок на цю кількість води.

Якщо рис має сторонній запас, то першу воду потрібно злити. Зазвичай замочують не більше двох годин. Потім рис промивають під теплою проточною водою.

Справа в тому, що при промиванні холодною водою рис може потріскатися, а тепла вода збереже його первісний вигляд.

Тільки після цього потрібно приступати до приготування рису.

Новое на сайте

  • Новини

Що потрібно знати пенсіонерам, які продовжують працювати у 2025 році

В Україні тисячі пенсіонерів продовжують працювати після виходу на відпочинок. Для них держава передбачила щорічний…

07/07/2025 18:58
  • Новини

Нацбанк змінює правила сплати комуналки і переказів: який документ стане обов’язковим

Нацбанк готує реформу для переказів без рахунку. Суть змін – більше даних, більше прозорості та…

07/07/2025 18:09
  • Новини

Ідеальні мариновані огірки з гірчицею: простий рецепт на зиму – для справжніх гурманів

Цей рецепт маринованих огірків із гірчицею у зернах та стерилізацією стане знахідкою для всіх, хто…

07/07/2025 17:41
  • Статті

Як людям похилого віку не залишитися без житла: обираємо між спадковим договором та довічним утриманням

Передати житло тому, хто допомагає, – гарна ідея. Але оформити це можна по-різному, і від…

07/07/2025 16:53
  • Дача

Чому слива не дає врожаю: поширені причини та що з цим робити

Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…

07/07/2025 15:24
  • Новини

Сирні кульки з кропом і кунжутом: неймовірно смачна закуска за 10 хвилин

Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…

07/07/2025 14:53