Справді, промивання рису та його замочування на певний час дає гарний результат, каша чи плов виходить не тільки смачною, але й розсипчастою – зернятко відокремлюється від зернятка.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Але промивання та замочування потрібні і в інших цілях, дуже важливих для нашого здоров’я.
Рис, як і інша крупа, при вирощуванні обробляється проти шкідників і хвороб, а також підгодовується різними препаратами для кращого врожаю. Після збирання крупи її можуть обприскувати препаратами для зберігання. Тому так важливо ретельно промивати рис, а ще краще замочувати, щоби всі шкідливі речовини вимилися з крупи.
Але треба не перестаратися, так деякі господині замочують рис на ніч, а потім при варінні він виходить наче клейстер.
Досвідчені кухарі не рекомендують замочувати рис у холодній воді, краще для цього взяти злегка підігріту воду та обов’язково її підсолити. Так вдасться не порушити структуру зерна.
На кілограм рису потрібно взяти трохи більше трьох літрів води. Щодо солі, то цілком вистачить 2 столових ложок на цю кількість води.
Якщо рис має сторонній запас, то першу воду потрібно злити. Зазвичай замочують не більше двох годин. Потім рис промивають під теплою проточною водою.
Справа в тому, що при промиванні холодною водою рис може потріскатися, а тепла вода збереже його первісний вигляд.
Тільки після цього потрібно приступати до приготування рису.
6 квітня святкує свій 55-й день народження Ірина Білик. Ім’я співачки стало символом нової вітчизняної…
Досвідчені овочівники розповіли, чим потрібно підживити кабачки та цукіні, щоб урожаю вистачило і для власного…
7 квітня очікується мокрий сніг у північних та місцями центральних областях, у західних - подекуди…
Чи варто турбуватися про здоров'я? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Яскравий та позитивний тиждень, особливо для тих, хто займається питаннями соціальної інтеграції, особистісного розвитку, професійної…
Для того щоб сплатити комунальні послуги, вже давно не обов'язково в будь-яку погоду виходити з…