Новини

Для чого рис обов’язково потрібно промивати і замочувати, справа не тільки в розсипчастості та смаку

Справді, промивання рису та його замочування на певний час дає гарний результат, каша чи плов виходить не тільки смачною, але й розсипчастою – зернятко відокремлюється від зернятка.

Раніше ми розповідали, чим корисний рис.

Але промивання та замочування потрібні і в інших цілях, дуже важливих для нашого здоров’я.

Рис, як і інша крупа, при вирощуванні обробляється проти шкідників і хвороб, а також підгодовується різними препаратами для кращого врожаю. Після збирання крупи її можуть обприскувати препаратами для зберігання. Тому так важливо ретельно промивати рис, а ще краще замочувати, щоби всі шкідливі речовини вимилися з крупи.

Але треба не перестаратися, так деякі господині замочують рис на ніч, а потім при варінні він виходить наче клейстер.

Досвідчені кухарі не рекомендують замочувати рис у холодній воді, краще для цього взяти злегка підігріту воду та обов’язково її підсолити. Так вдасться не порушити структуру зерна.

На кілограм рису потрібно взяти трохи більше трьох літрів води. Щодо солі, то цілком вистачить 2 столових ложок на цю кількість води.

Якщо рис має сторонній запас, то першу воду потрібно злити. Зазвичай замочують не більше двох годин. Потім рис промивають під теплою проточною водою.

Справа в тому, що при промиванні холодною водою рис може потріскатися, а тепла вода збереже його первісний вигляд.

Тільки після цього потрібно приступати до приготування рису.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 23 травня

23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.

22/05/2025 22:21
  • Статті

Смарт-годинник: більше, ніж просто гаджет

Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…

22/05/2025 21:53
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 23 травня

Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

22/05/2025 21:29
  • Новини

В який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…

22/05/2025 20:58
  • Новини

В Україні різко подорожчали яйця: скільки коштує десяток яєць – ціни у супермаркетах

За рік яйця подорожчали майже на 75%, але у квітні-травні почали дешевшати. Експерти пояснюють, коли…

22/05/2025 20:35
  • Новини

Важливо знати: коли українці можуть призупинити оплату комуналки

Тисячі українців виявилися далеко від своїх будинків через війну. Що робити з комунальними платежами, якщо…

22/05/2025 19:34