Справді, промивання рису та його замочування на певний час дає гарний результат, каша чи плов виходить не тільки смачною, але й розсипчастою – зернятко відокремлюється від зернятка.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Але промивання та замочування потрібні і в інших цілях, дуже важливих для нашого здоров’я.
Рис, як і інша крупа, при вирощуванні обробляється проти шкідників і хвороб, а також підгодовується різними препаратами для кращого врожаю. Після збирання крупи її можуть обприскувати препаратами для зберігання. Тому так важливо ретельно промивати рис, а ще краще замочувати, щоби всі шкідливі речовини вимилися з крупи.
Але треба не перестаратися, так деякі господині замочують рис на ніч, а потім при варінні він виходить наче клейстер.
Досвідчені кухарі не рекомендують замочувати рис у холодній воді, краще для цього взяти злегка підігріту воду та обов’язково її підсолити. Так вдасться не порушити структуру зерна.
На кілограм рису потрібно взяти трохи більше трьох літрів води. Щодо солі, то цілком вистачить 2 столових ложок на цю кількість води.
Якщо рис має сторонній запас, то першу воду потрібно злити. Зазвичай замочують не більше двох годин. Потім рис промивають під теплою проточною водою.
Справа в тому, що при промиванні холодною водою рис може потріскатися, а тепла вода збереже його первісний вигляд.
Тільки після цього потрібно приступати до приготування рису.
Щороку страховий стаж, що дає право виходу на пенсію за віком, збільшується. На які показники…
Все більше українців, які певний час жили за кордоном, вирішують повернутися та інвестувати у власне…
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Висаджена занадто рано цибуля може піти в стрілку, а запізніла — не встигне укоренитися. Експерти…
Ніжний крем, ароматні вишні та хрустка основа — «Вишневе блаженство» точно виправдовує свою назву.