Новини

Пиріжки з капустою за бабусиним рецептом – м’які та соковиті: можна запікати та смажити

Інгредієнти:

Для тіста:

Курине яйце – 1 шт.;

Кефір – 250 мл;

Сіль – 1 ч. ложка;

Цукор – 1 ст. ложка;

Олія соняшникова – 30 мл;

Борошно – 400 г;

Розпушувач – 1 ч. ложка (сода);

Олія соняшникова для смаження.

Для начинки:

  • Білокачанна капуста – 400 г;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • Морква – ½ шт.;
  • Рослинна олія – 1 ст. ложка;
  • Томатна паста – 0,5 ст. ложки;
  • Сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Спочатку займіться начинкою, адже для приготування тіста потрібно мінімум часу. Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з яблуками на сковороді.

  1. Для начинки нашаткуйте капусту і помніть її руками. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на середній тертці.
  2. У сковороді розігрійте олію. Обсмажте цибулю 2–3 хвилини до м’якості, додайте томатну пасту та смажте ще 1 хвилину.
  3. Всипте моркву та капусту, посоліть і поперчіть, перемішайте. Тушкуйте овочі на невеликому вогні під кришкою 12-15 хвилин. Начинка має охолонути.
  4. З’єднайте в одній ємності кефір, яйце, цукор, сіль та олію. Все ретельно змішайте. У традиційному рецепті замість розпушувача використовується сода. Її потрібно безпосередньо додавати до кефіру.
  5. Борошно просійте і додайте розпушувач. Частинами вводьте в рідку масу і замішуйте тісто. Воно повинно вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.
  6. Поділіть тісто на рівні частини. Кожну розкотіть у коржик завтовшки 4-5 мм. У центр викладіть начинку чим більше – тим краще.
  7. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажуйте пиріжки з двох сторін до золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 24 травня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

23/05/2025 22:35
  • Статті

Щасливі дні на пенсії: як кіт чи собака змінює повсякдення

Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…

23/05/2025 22:18
  • Новини

Морква виросте великою, солодкою і не тріскатиметься: яке підживлення використовувати

Солодка, хрумка, велика – саме такою ми хочемо бачити моркву з власного городу. Розповідаємо, як…

23/05/2025 22:00
  • Новини

Форшмак із сардин: готуємо найпростіший варіант улюбленої страви

Форшмак – ідеальна намазка для бутербродів. Спробуйте спрощений варіант із сардин, для приготування всього за…

23/05/2025 21:28
  • Новини

Українцям збільшили тривалість відпусток: хто відпочиватиме довше

Частина українців зможуть відпочивати значно довше. Роз'яснення міністерства.

23/05/2025 19:15
  • Новини

Підвищення пенсійного віку до рекордних 70 років: кому доведеться працювати довше

Європейські профспілки б'ють на сполох: до 2040 року відбудеться поетапне підвищення пенсійного віку.

23/05/2025 18:27