Новини

Смачні та ароматні ласощі на кефірі – бюджетні смаколики до чаю з простих інгредієнтів

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 2 столові ложки
  • харчова сода – 0,5 чайної ложки
  • щіпка солі
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • олія – 2 столові ложки
  • борошно – 450 г
  • олія для смаження
  • цукрова пудра для посипання

Приготування:

  1. Потрібно взяти кефір кімнатної температури та з’єднати його з содою, курячим яйцем та цукром. Добре все перемішати.
  2. Борошно з’єднати з ванільним цукром і додаючи частинами в рідку масу, замісити еластичне тісто.
  3. Розкачати тісто завтовшки 7-8 мм. Потім нарізати однаковими прямокутниками приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз.
  4. У сковороді з високими бортами розігріти олію, зменшити вогонь до мінімуму і викласти кілька заготовок, враховуйте, що вергуни добре збільшуються в обсязі.
  5. Потрібно обсмажити до красивого рум’яного кольору – і з одного, і з іншого боку.
  6. Від зайвої олії вергуни допоможе позбавити звичайна паперова серветка. Зверху готові вергуни посипають цукровою пудрою та перемішують.

Раніше ми розповідали, як приготувати плацинди.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 жовтня 2025 року: до Землі наближаються два потоки плазми

Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…

05/10/2025 21:57
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня: від спалахів емоцій до тепла примирення

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…

05/10/2025 20:43
  • Новини

Яка цибуля найкорисніша: вибираємо найбільш підходящу цибулю для імунітету та судин

Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…

05/10/2025 19:58
  • Статті

Чи варто вірити снам: що каже православ’я

Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.

05/10/2025 18:31
  • Статті

Поради колекціонерам та любителям старовини: відповідаємо на ваші листи

Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…

05/10/2025 17:58
  • Статті

Чому постійно хочеться їсти: 7 прихованих причин, про які ви не здогадувались

Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…

05/10/2025 16:27