На думку дієтологів, ці корисні ласощі – халва. У халві міститься клітковина, яка допомагає покращити роботу шлунково-кишкового тракту.
Халва буває різною та властивості у неї теж різні. Так, традиційна халва з соняшника багата на вітамін Е, який допомагає уповільнити процес старіння і запобігає появі серцево-судинних захворювань.
В арахісовій халві багато кремнію, який необхідний для кісток, зубів, шкіри, хрящів та сухожиль.
У кунжутній халві багато кальцію, а в мигдальній – магнію.
Справжнім джерелом омега-3 жирних кислот є халва з лляного насіння, вона нормалізує рівень холестерину і має протизапальну дію.
Але їсти халву можна не всім. Ці ласощі протипоказані при діабеті та ожирінні.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час.
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…