Щоб горох швидко зварився, його треба замочувати. Але перед цим його перебирають і добре промивають у проточній воді кілька разів.
Раніше ми розповідали, як зварити смачну горохову кашу як у дитячому садку.
Час замочування цілого гороху не повинен перевищувати 8 годин, колотого 3. Мінімальний час замочування 1,5 години для половинок, 5 годин для цілого. Що стосується співвідношення води, то на 100 г бобів необхідно взяти 300 г води. У жодному разі не соліть горох при замочуванні, робити це можна тільки тоді, коли він майже звариться.
Ну, і тепер до найцікавішого. Навіщо ж господині додають соду. Все просто. Сода при замочуванні гороху допоможе зварити його за лічені хвилини і вам не доведеться кілька годин стояти біля плити, чекаючи, поки страва буде готова.
Промитий горох потрібно залити водою та додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м’яким набагато швидше. Потім горох промивають і відправляють у каструлю для варіння.
Але треба сказати про те, що сода погіршує корисні властивості гороху. Наприклад, знижує концентрацію вітаміну В1. Тому якщо ви хочете отримати вітамінну і корисну страву, то спочатку подумайте, який спосіб вам вигідніший.
З початку 2025 року ПУМБ став лідером серед банків в онлайн-кредитуванні малого бізнесу. Така динаміка…
Для клієнтів одного з найпопулярніших банків країни ввели важливі зміни. До коли відтепер можна користуватися…
Пенсіонер Юрій Петренко вважає, що Пенсійний фонд незаконно перерахував його пенсію за двоскладовою формулою. Розбирається…
Відомий благодійний фонд оголосив про видачу грошової допомоги українцям. Хто її може отримати та як…
В Україні досить дивно вирахували норми прожиткового мінімуму для громадян. Так, жінці належить дві сукні…
Частина пенсіонерів можуть отримати спеціальні надбавки до пенсійних виплат від держави. Що саме передбачає пенсійне…