Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачна горохова каша як у дитячому садку: кухарі розкрили головний секрет

Смачна горохова каша як у дитячому садку: кухарі розкрили головний секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Горохова каша досить популярний гарнір, який із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Але більшість із нас пам'ятає смак горохового пюре, яке нам давали у дитячому садку та школі, здавалося б, смачнішого нічого не було. Як його готували?

Все досить просто. Горохове пюре готували за стандартним рецептом. Спочатку горох замочували на ніч у холодній воді, не використовуючи ні соди, ні інших інгредієнтів, які прискорюють процес варіння.

Добре вимочений горох вариться буквально 40 хвилин.

Важливо дотримуватись правильних пропорцій. Так, для варіння 1 склянки гороху знадобиться дві склянки води. А ще сіль та вершкове масло.

Перед приготуванням вимочений горох потрібно ретельно промити і лише після цього відправляти у каструлю. Після того, як вода закипить, потрібно зменшити вогонь до мінімуму і варити ще півгодини.

Але найважливіший секрет приготування ідеальної горохової каші – це вчасно посолити. Якщо сіль додати на початку варіння, то зерна просто не розваряться і будуть жорсткі, як би довго ви їх не варили. Досвідчені кухарі радять солити кашу в кінці варіння, тобто на завершальних етапах приготування.

Після того, як википить вода, не пошкодуйте вершкового масла. Краще додати домашнє або з жирністю щонайменше 82,5%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний рис.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні