Таке явище зустрічається досить часто і від нього ніхто не застрахований, але як бути, щоб не зашкодити здоров’ю?
Раніше ми розповідали, чи потрібно мити яйця перед зберіганням.
Якщо йдеться про сирі яйця з тріснутою шкаралупою, то від їх вживання краще відмовитися, бо на поверхні може перебувати збудник інфекції, наприклад, сальмонела.
Але якщо яйце, що тріснуло, пройде термічну обробку, то їсти його можна. При 70 градусів усі мікроби, у тому числі сальмонела, гинуть.
А без обробки сирі яйця вживати небажано, бо бруд та різні мікроби зосереджуються саме на шкаралупі. Тому навіть цілі яйця потрібно перед приготуванням вимити.
Якщо шкаралупа розбилася, вологу частину слід перелити у скляну ємність та вжити протягом 24 годин. Яйця, що тріснули, можна зберігати в холодильнику до 3 днів, додавши дрібку солі.
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…