Таке явище зустрічається досить часто і від нього ніхто не застрахований, але як бути, щоб не зашкодити здоров’ю?
Раніше ми розповідали, чи потрібно мити яйця перед зберіганням.
Якщо йдеться про сирі яйця з тріснутою шкаралупою, то від їх вживання краще відмовитися, бо на поверхні може перебувати збудник інфекції, наприклад, сальмонела.
Але якщо яйце, що тріснуло, пройде термічну обробку, то їсти його можна. При 70 градусів усі мікроби, у тому числі сальмонела, гинуть.
А без обробки сирі яйця вживати небажано, бо бруд та різні мікроби зосереджуються саме на шкаралупі. Тому навіть цілі яйця потрібно перед приготуванням вимити.
Якщо шкаралупа розбилася, вологу частину слід перелити у скляну ємність та вжити протягом 24 годин. Яйця, що тріснули, можна зберігати в холодильнику до 3 днів, додавши дрібку солі.
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…