Таке явище зустрічається досить часто і від нього ніхто не застрахований, але як бути, щоб не зашкодити здоров’ю?
Раніше ми розповідали, чи потрібно мити яйця перед зберіганням.
Якщо йдеться про сирі яйця з тріснутою шкаралупою, то від їх вживання краще відмовитися, бо на поверхні може перебувати збудник інфекції, наприклад, сальмонела.
Але якщо яйце, що тріснуло, пройде термічну обробку, то їсти його можна. При 70 градусів усі мікроби, у тому числі сальмонела, гинуть.
А без обробки сирі яйця вживати небажано, бо бруд та різні мікроби зосереджуються саме на шкаралупі. Тому навіть цілі яйця потрібно перед приготуванням вимити.
Якщо шкаралупа розбилася, вологу частину слід перелити у скляну ємність та вжити протягом 24 годин. Яйця, що тріснули, можна зберігати в холодильнику до 3 днів, додавши дрібку солі.
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?