Новини

Як приготувати смажену картоплю з хрусткою скоринкою: шеф-кухарі розкрили головні секрети

Шеф-кухарі радять дотримуватися трьох важливих правил при приготуванні смаженої картоплі і тоді вона точно порадує вас хрусткою скоринкою.

Раніше ми розповідали, які сорти картоплі найсмачніші.

Перше правило – позбутися крохмалю та вологи. Для цього картоплю потрібно добре промити холодною водою. А зайву вологу допоможуть усунути паперові серветки, на які потрібно розкласти шматочки картоплі.

Друге правило – добре розігріти олію для смаження.

Якщо ви висипите пластинки картоплі в недостатньо нагріту олію, то про хрусткість можете забути.

Третє правило – правильний час додавання солі.

Кухарі не радять солити картоплю надто рано, бо тоді бульби вберуть у себе олію та вийдуть мокрими.

Солити потрібно в самому кінці смаження, а краще додати сіль, коли картопля буде повністю готова.

Новое на сайте

  • Новини

Коли підвищать пенсію: що зміниться з 2026 року та на скільки виростуть виплати

У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…

05/10/2025 09:59
  • Новини

Піца у формі булочок – ідеальний швидкий сніданок за 30 хвилин

Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…

05/10/2025 08:35
  • Новини

Газета «На пенсії» святкує 20 років і презентує нове гасло

4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…

05/10/2025 07:18
  • Статті

Менінгіт — реальна загроза здоров’ю або лише «страшилка» з дитинства

Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…

05/10/2025 06:14
  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39