Виявляється, зберегти щільну консистенцію картоплі та презентабельний зовнішній вигляд допоможе звичайна сода.
Також сода витягає з картоплі крохмаль, роблячи її ще смачнішою. Особливо це важливо, якщо ви готуєте картоплю в мундирі або ж відварюєте її для подальшого запікання зі спеціями.
Якщо ви додасте при варінні картоплі трохи соди, то вам вдасться отримати найкращу запечену картоплю. Сода зробить блюдо м’яким і водночас хрустким.
Перед запіканням картоплю відварюють. На цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розрахувати не складно. На 1-1,5 кг почищеної картоплі додають 0,5 чайної ложки соди. Солимо картоплю за смаком.
Як тільки картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати часник і обсмажити його на сковороді до золотистого кольору.
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього картоплю, зверху поливаємо маслом, на якому смажився часник.
Після цього картоплю запікають у духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Зверху можна посипати свіжим кропом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити картоплю вдвічі швидше.
У Слов’янську, Краматорську, Дружківці зняти квартиру коштує дорожче, ніж у столиці. Розповідаємо, як формуються рекордні…
Учасники бойових дій мають право на значні пільги під час оплати комуналки. Ці пільги поширюються…
В Україні почастішали випадки, коли громадяни отримують підтвердження про призначення субсидії, однак у платіжках або…
Мінімальна зарплата в Україні з 2026-го року виросте до 8647 грн. Уряд дає оптимістичні прогнози,…
Різні види гною мають свої особливості: одні дають тепло, інші надто концентровані. Головне — знати,…
Знайомий усім торт можна подати зовсім по-новому — у склянці. Такий десерт готується швидше, виглядає…