Ячка ідеально поєднується з молоком, цукром, м’ясом.
Для того, щоб каша вийшла смачною, потрібно дотримуватися правильних пропорцій при приготуванні.
Так, на 200 г крупи потрібно брати не менше 500 мл води та сіль за смаком. Але покращити смакові якості допоможе вершкове масло. На цю кількість крупи потрібно додати 50 г.
Перед приготуванням промивають крупу під проточною водою не менше трьох разів. Це допоможе зробити її розсипчастою. Потім ячку заливають холодною водою та ставлять на сильний вогонь. Коли вода закипить, необхідно зменшити вогонь і накрити кришкою каструлю.
Варять ячну кашу 15 хвилин, можна не помішувати. Наприкінці приготування солять і додають шматочок масла. Вимикають вогонь і залишають під кришкою ще доходити на хвилин 10, після чого кашу можна їсти.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно додати при варінні картоплі, щоб вона вийшла білою.
П'ятницю синоптики оголосили для себе днем відпочинку: антициклон обумовить скрізь в Україні суху сонячну погоду…
Сезонна міграція кажанів обернулася тривожною тенденцією – у житлових районах України фіксують напади на людей.
Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику, тому уважніше ставтеся до свого здоров'я у…
Понад 50 тисяч передплатників у TikTok, сотні концертів, півмільйона гривень для армії, і все це…
Один із найбільших банків країни оголосив про нову хвилю закрить відділень: за осінь 2025 року…
Покупки в інтернеті стали звичним явищем, але водночас зросли й ризики — особливо коли товар…