Яка ж каша вважається найшкідливішою для нашого здоров’я.
Отже, серед усіх каш найшкідливішою вважається кукурудзяна каша. Справа в тому, що її глікемічний індекс (ГІ) досягає 80%. А це означає, що вживання кукурудзяної каші не тільки підвищує рівень глюкози в крові, а може стати причиною набору зайвих кілограмів.
Але не варто скидати з рахунків і плюсів цієї каші. Вона зміцнює наш імунітет, насичує організм енергією та виводить поганий холестерин.
Крім кукурудзяної каші шкідливою також є і улюблена багатьма манка. У ній дуже мало вітамінів, у 3-4 рази менше, ніж у інших кашах, але багато крохмалю.
Трійку не дуже корисних каш замикає рисова. Але тут потрібно враховувати те, з якого рису ви готуєте кашу. Найшкідливішим видом вважається білий шліфований рис, тому що під час обробки з нього видаляються майже всі вітаміни. Тому медики радять надавати перевагу необробленим видам рису – наприклад, коричневому.
Хоча повністю виключати білий рис із раціону все ж таки не варто. Він корисний для людей, які страждають на алергію, тому що не містить глютен.
Яка ж каша найкорисніша? На думку медиків, це гречка. Вона – чудове джерело повільних вуглеводів. І добре підійде діабетикам, тому що має низький глікемічний індекс.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка каша зміцнить здоров’я.
Це тиждень інтенсивних змін: спочатку швидкий старт, потім пристрасть, а потім бажання зупинитися та насолодитися…
Великдень, або Воскресіння Христове є одним із найголовніших свят християн.
Весна – це час, коли нагадує про себе біль у попереку, який називають радикулітом. Чому…
Часто зварені яйця важко очистити від скорлуби: білок залишається на внутрішній стороні, розвалює яйця. Як…
З кінця березня набрала чинності постанова №299*. Вона змінює правила нарахування та виплати пенсій. Як…
Коли на свята на кухні багато яєць, завжди можна приготувати з них оригінальну та смачну…