Більшість із нас розбивають яйця об край посуду, будь то сковорідка для омлету або миска для пирога чи бісквіту. Але так чинити не варто.
Щодо сковороди, то таким чином забруднюються її краї. Білок під час смаження прилипає до посуду, потім доводиться його шкребти і відтирати, що призводить до пошкоджень поверхні сковороди.
Але найважливіший момент – це те, що сирі яйця можуть містити патогенні бактерії – сальмонеллу, які призводять до тяжкого захворювання – сальмонельозу. Тому, коли ми розбиваємо яйця на будь-яку поверхню, можуть летіти бризки. А це не надто безпечно. Також, розбиваючи яйце об край посуду, у блюдо можуть потрапити шматочки шкаралупи.
Який спосіб розбивання яєць найкращий? Досвідчені кухарі б’ють яйця одне про одного. Таким чином можна максимально уникнути бризок та шкаралупи. І пам’ятайте найголовніше, що за будь-якого розбиття яєць їх потрібно помити.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.
Українці продовжують подавати заявки на отримання тисячі гривень. Коли гроші надійдуть на картку "Національний кешбек".
Вартість окремих житлово-комунальних послуг зросла. Про які цифри йдеться.
Частина пенсіонерів можуть отримати одноразову грошову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень. Що потрібно для…
Біль у спині, слабкість у ногах та дискомфорт під час ходьби дуже часто зустрічаються у…
До завершення строку ідентифікації пенсіонерів лишається півтора місяця — хто не встигне до 31 грудня,…
В Україні триває поступовий перехід від паперових трудових книжок до електронного формату. Усі записи про…