Більшість із нас розбивають яйця об край посуду, будь то сковорідка для омлету або миска для пирога чи бісквіту. Але так чинити не варто.
Щодо сковороди, то таким чином забруднюються її краї. Білок під час смаження прилипає до посуду, потім доводиться його шкребти і відтирати, що призводить до пошкоджень поверхні сковороди.
Але найважливіший момент – це те, що сирі яйця можуть містити патогенні бактерії – сальмонеллу, які призводять до тяжкого захворювання – сальмонельозу. Тому, коли ми розбиваємо яйця на будь-яку поверхню, можуть летіти бризки. А це не надто безпечно. Також, розбиваючи яйце об край посуду, у блюдо можуть потрапити шматочки шкаралупи.
Який спосіб розбивання яєць найкращий? Досвідчені кухарі б’ють яйця одне про одного. Таким чином можна максимально уникнути бризок та шкаралупи. І пам’ятайте найголовніше, що за будь-якого розбиття яєць їх потрібно помити.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.
Гороскопи читають навіть ті, хто у них не вірить. А якщо поєднати астрологію із фруктами?…
Розвиток подагри призводить до появи сильних нападоподібних суглобових болів, припухання суглобів і запалення шкіри над…
Синоптики стверджують, що у четвер в Україні буде найкомфортніша температура повітря в Європі. Протягом дня…
Щоб не постраждати від магнітних бур, треба навчитися самим визначати для себе рівень сонячного шторму…
Твій iPhone 16 Pro чи Pro Max — це як твій найкращий друг: завжди з…
Бажаєте зберегти аромат літа до самої весни? Розповідаємо, як правильно сушити зелень у домашніх умовах,…