Більшість із нас розбивають яйця об край посуду, будь то сковорідка для омлету або миска для пирога чи бісквіту. Але так чинити не варто.
Щодо сковороди, то таким чином забруднюються її краї. Білок під час смаження прилипає до посуду, потім доводиться його шкребти і відтирати, що призводить до пошкоджень поверхні сковороди.
Але найважливіший момент – це те, що сирі яйця можуть містити патогенні бактерії – сальмонеллу, які призводять до тяжкого захворювання – сальмонельозу. Тому, коли ми розбиваємо яйця на будь-яку поверхню, можуть летіти бризки. А це не надто безпечно. Також, розбиваючи яйце об край посуду, у блюдо можуть потрапити шматочки шкаралупи.
Який спосіб розбивання яєць найкращий? Досвідчені кухарі б’ють яйця одне про одного. Таким чином можна максимально уникнути бризок та шкаралупи. І пам’ятайте найголовніше, що за будь-якого розбиття яєць їх потрібно помити.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.
Частина українців можуть отримати безоплатні продукти харчування. Громадська організація відвідає шість міст, щоб надати гуманітарну…
Багатьом пенсіонерам призначають доплати до пенсії. Втім, не всі мають право на такі виплати. Чому…
Серед поціновувачів здорового способу життя грецький йогурт витісняє сметану. Але чи справді він кращий і…
Багато українців боронять Україну в лавах Збройних сил. Не всі знають, як зараховується цей період…
12 червня очікуються штормовий вітер, місцями короткочасні дощі з грозами на Полтавщині, Дніпропетровщині, у північних…
Яким у четвер буде геомагнітне поле Землі? Як себе почуватимуть метеозалежні люди?