Це природний здоровий продукт, що покращує не тільки травлення, але й організм, що активізує в цілому. Підвищений вміст аскорбінової кислоти та каратиноїдів нейтралізує руйнівну дію вільних радикалів, зміцнює імунітет. Рекомендується щодня додавати молоду зелень у їжу.
Для городу на підвіконні вибирайте найшвидше схоже насіння і культури, що швидко ростуть. Зрізати мікрозелень можна через 5-10 днів, до моменту розпускання першого листя, або у фазі їх появи (ростки 2-5 см у висоту). Мікрозелень можна зберігати у холодильнику до 5 днів.
Найшвидше росте руккола. Зелень можна зрізати через 5 днів. Зелень кольрабі зросте через 6 днів. Її смак дуже пікантний, схожий на грибний. Швидко наростає зелень гірчиці листової, крес-салату, броколі.
Придатні для отримання мікрозелені і такі культури, як буряк, редис, дайкон, різні види капусти, льон, мангольд. Дуже швидко росте пшениця. Зелень за тиждень збільшує висоту 10-15 см і готова до вживання. Найдовше росте базилик. Збирання врожаю – лише за два тижні. Але його пікантний смак компенсує очікування.
Щоб мати свіжу порцію мікрозелені щодня, треба мати не менше семи ємностей для пророщування, щоб вийшов конвеєр.
Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…
Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…
Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…
Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…
Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…
Хто має оплачувати повірку газових лічильників та коли це потрібно робити. Усі нюанси процедури.