Це природний здоровий продукт, що покращує не тільки травлення, але й організм, що активізує в цілому. Підвищений вміст аскорбінової кислоти та каратиноїдів нейтралізує руйнівну дію вільних радикалів, зміцнює імунітет. Рекомендується щодня додавати молоду зелень у їжу.
Для городу на підвіконні вибирайте найшвидше схоже насіння і культури, що швидко ростуть. Зрізати мікрозелень можна через 5-10 днів, до моменту розпускання першого листя, або у фазі їх появи (ростки 2-5 см у висоту). Мікрозелень можна зберігати у холодильнику до 5 днів.
Найшвидше росте руккола. Зелень можна зрізати через 5 днів. Зелень кольрабі зросте через 6 днів. Її смак дуже пікантний, схожий на грибний. Швидко наростає зелень гірчиці листової, крес-салату, броколі.
Придатні для отримання мікрозелені і такі культури, як буряк, редис, дайкон, різні види капусти, льон, мангольд. Дуже швидко росте пшениця. Зелень за тиждень збільшує висоту 10-15 см і готова до вживання. Найдовше росте базилик. Збирання врожаю – лише за два тижні. Але його пікантний смак компенсує очікування.
Щоб мати свіжу порцію мікрозелені щодня, треба мати не менше семи ємностей для пророщування, щоб вийшов конвеєр.
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…